11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialAvantajele motoarelor Somfy pentru automatizarea locuintei

Avantajele motoarelor Somfy pentru automatizarea locuintei

Automatizarea locuinței se bazează pe o serie de motoare folosite pentru controlul sistemelor de umbrire (rulouri, jaluzele, copertine) și a sistemelor de acces (usi de garaj automate și porți).

De-a lungul evoluției companiei Somfy de aproape 50 de ani, specialiștii săi au găsit mereu noi soluții inovative care sporesc confortul utilizatorilor.

La nivel global, Somfy a produs și distribuit sute de milioane de motoare, îmbunătățindu-le constant funcționalitatea și modul de control. Iată care sunt principalele avantaje pe care le au aceste motoare:

#1 Consum scăzut de energie

Somfy a manifestat mereu o mare responsabilitate față de mediul înconjurător. De aceea, în cazul motoarelor, consumul de energie a fost limitat.

Datorită tehnologiei radio, motoarele Somfy nu presupun costuri în plus pentru instalarea cablurilor și nu este nevoie de modificarea pereților.

Prin automatizarea rulourilor sau jaluzelelor, aceste motoare inteligente le pot controla astfel încât să influențeze temperatura din locuința ta în funcție de pătrunderea soarelui, scăzând și costurile cu încălzirea pe timpul iernii.

#2 Ușor de controlat

Somfy pune la dispoziția utilizatorilor săi o gamă variată de modalități de control precum: telecomenzi, senzori și panouri de control fixe.

Ele sunt foarte ușor de folosit și sunt bazate pe cele mai moderne tehnologii. Motoarele se pot controla din orice punct al locuinței sau se pot comanda pe baza unui program zilnic.

#3 Au perioadă lungă de garanție

De regulă, motoarele Somfy au garanție 5 ani. Însă, în acest timp, puține au fost persoanele care au avut nevoie să beneficieze de garanție, defecțiunile tehnice ale motorului fiind rar întâlnite.

#4 Sunt silențioase

Cele mai noi modele de motoare dar și cele destinate folosirii în interior sunt extrem de silențioase, funcționând cu o intensitate a sunetului, chiar și sub 42 dB.

#5 Protejează sistemul de umbrire

Datorită comenzii de acționare Somfy, motoarele protejează sistemele de umbrire pe care le controlează (rulouri, jaluzele, perdele etc). Acestea le deplasează lin, fără să le deterioreze în niciun fel.

Sunt dotate și cu sistem de protecție împotriva înghețului. Sunt rezistente și la temperaturi extreme și pot fi folosite în orice condiții.

#6 Previn accidentarea sau lovirea

Așa cum am menționat mai sus, seturile de rulouri, jaluzele sau copertine mobile vor fi protejate de motor dacă acesta detectează prezența unui obstacol pe direcția de coborâre. Fie că e vorba de o persoană sau un obiect, acesta va fi protejat prin oprirea imediată a sistemului de umbrire.

#7 Pot fi ușor adaptate

Fie că bugetul tău este mic, fie că ești dispus să plătești o sumă mai mare pentru motorizarea sistemelor de umbrire din casa ta, poți găsi o soluție adaptată nevoilor tale, atât din punct de vedere al costurilor cât și al spațiului.

#8 Sporesc securitatea

Motoarele pot fi dotate cu sisteme de auto blocare, format din legături rigide care previn deschiderea forțată a ruloului, reducand riscul de pătrundere prin efracție.

#9 Sunt ușor de instalat

Nefiind necesare cabluri sau intervenții asupra pereților, motoarele Somfy sunt ușor și rapid de instalat.

Ele pur și simplu se integrează în axul jaluzelei și se conectează la cea mai apropiată sursă de energie electrică. Instalarea și configurarea unui motor poate dura mai puțin de 30 de minute.

#10 Nu necesită întreținere

Odată instalat și pus în funcțiune, motorul nu necesită pe durata folosirii lui niciun fel de întreținere specială. El va asigura controlul automat al sistemelor tale de umbrire și nu va fi nevoie de intervenții fizice ulterioare asupra lui.

Sperăm că aceste informații să îți fie de folos în alegerea acelor motoare potrivite pentru automatizarea locuinței tale!

Cele mai citite

O cafea bună se pregătește cu un espressor semiprofesional 

Cine nu cunoaște acele dimineți în care suntem grăbiți să ne luăm micul dejun și apoi să fugim la muncă? Chiar dacă suntem pe...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

VIDEO. Marcel Ciolacu laudă economia României: “Vom avea una dintre primele două creşteri economice din UE”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații optimiste în legătură cu perspectivele economice ale României, afirmând că la sfârșitul anului țara va înregistra una dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă