12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAvantajele unei grădini verticale

Avantajele unei grădini verticale

Gradina verticala reprezinta cea mai inspirata modalitate de a infrumuseta un gard sau un perete gol. O astfel de gradina este avantajoasa nu doar din rationamente estetice, ci si datorita faptului ca ocupa putin spatiu. Si acestea nu sunt singurele avantaje.

Poate fi creata in diverse stiluri si din diferite materiale

O gradina verticala poate fi creata in orice stil iti doresti (vintage, contemporan, rustic etc.) si din diverse materiale care pot fi combinate intr-un mod original: lemn, metal, paleti, sarma, pasla, PET-uri etc.

Poate avea forme interesante si originale

Daca nu exista restrictii legate de spatiu (de exemplu, un balcon, o terasa sau pereti mici), la fel de multe optiuni exista si in ceea ce priveste forma si dimensiunile gradinii. Aceasta poate fi creata in forma de dreptunghi, patrat, cerc, piramida, in zigzag (vezi galeria foto).

Poate fi realizata cu buget mic

Un alt avantaj al gradinii verticale consta in faptul ca poate fi creata intr-un mod economic si ecologic, prin utilizarea materialelor reciclate sau obiectelor vechi (un corp de mobilier care nu-si mai poate indeplini rolul primordial, cum ar fi un bufet de bucatarie).

Poate fi construita in timp scurt

Daca aveti experienta in activitatile de tip DIY si putina imaginatie, puteti crea o gradina verticala in doar cateva ore (fara a include cultivarea plantelor in ghivece). Un exemplu relevant il reprezinta gradina tip „perete” (vezi galeria foto), care poate fi construita cu putine materiale si in timp foarte scurt. Pentru aceasta aveti nevoie de cativa stalpi din lemn, o plasa de sarma, cuie si vase din teracota (ghivecele).

Sursa foto: http://www.countryliving.com

 

 

Cele mai citite

Care sunt cele mai populare trenduri în amenajarea băilor din hoteluri?

Hotelurile sunt esențiale în turism deoarece sunt locuri în care clienții doresc să se simtă ca acasă în timpul șederii lor. De aceea, este...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă