13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBILKA continuă investițiile și crește la 9 luni cu 34 procente

BILKA continuă investițiile și crește la 9 luni cu 34 procente

BILKA încheie primele 9 luni ale anului cu o cifră de afaceri de peste 100 milioane de lei, în creștere cu 34% comparativ cu aceeași perioadă a lui 2013. Peste 3 milioane de mp de învelitori metalice au fost produse și comercializate în această perioadă de BILKA.

”Creşterea de 34% înregistrată în primele 9 luni ale acestui an confirmă aşteptările noastre cu privire la numărul mare de acoperișuri ce necesită înlocuirea imediată. Chiar dacă nu au fost demarate noi lucrări de construcții sau proiecte de anvergură, în domeniul nostru cerere există și vine în mare parte din renovări, peste jumătate din totalul cererilor înregistrate de noi. Considerăm vara lui 2014 ca fiind cea mai bună din istoria BILKA”, a declarat Horaţiu Ţepeş, proprietar BILKA.

Piața de acoperișuri s-a ridicat în 2013 la 27 milioane mp, 62% fiind reprezentată de acoperișurile metalice. Pentru 2014 compania estimează o creștere similară celei din 2013, de 5% și o creștere de 2-3% a ponderii acoperișurilor metalice în totalul pieței de acoperișuri.

„Anul acesta în lunile de vară am produs la capacitate maximă, în trei schimburi, în unele zile ieșind pe porțile fabricii peste 200 acoperișuri. Asta se datorează eforturilor și investițiilor realizate în cei 7 ani de existență. La noi vânzările sunt impulsionate de un complex de factori: capacitate de producție optimă, sistem logistic performant, gamă largă de produse, distribuție la nivelul întregii țări și echipa care reușește să coordoneze aceste elemente”, a declarat Horațiu Țepeș.

Investiţiile din 2014 sunt în grafic

BILKA continuă seria investițiilor demarate la începutul lui 2014 care fac parte dintr-un plan investițional de amploare, cu finalizare în 2016, și care se ridică la aproximativ 5 milioane de euro.

”Investițiile realizate anul acesta se ridică la 2,5 mil euro. O parte din această sumă a fost accesată pentru achiziționarea și renovarea platformei Romlag Brașov care este în plină desfășurare. O altă parte din investiții este reprezentată de achiziționarea a trei noi linii de producție: două linii de țiglă metalică care au crescut capacitatea de producție pentru țigla metalică Clasic cu 60% și o linie de accesorii pentru acoperiș. Acum avem în curs investiția pentru o nouă linie de accesorii pentru sistemul pluvial, proiect pentru care am accesat și fonduri europene”, a precizat Horațiu Țepeș.

BILKA a înregistrat în 2013 afaceri de 104 milioane de lei. Fabrica BILKA din Brașov are în prezent mai multe hale de producţie și depozitare care acoperă o suprafaţă de peste 45.000 mp. Pe poarta fabricii au ieșit doar anul trecut peste 3,2 milioane mp de țiglă metalică. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

 

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...
Ultima oră
Pe aceeași temă