14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCare este cea mai buna decizie in privinta alegerii focarului?

Care este cea mai buna decizie in privinta alegerii focarului?

            Decizia de a cumpara un semineu in Timisoara, se poate lua rapid, dar pana la momentul in care pornim procedura de cautare a materialelor necesare si gasirea unui furnizor de incredere care sa ne livreze cele mai bune produse la un pret bun si in timp util, poate sa treaca destul de mult timp. Deasemenea, exista riscul grabei si regretul  unei alegeri nepotrivite si neadaptate cerintelor noastre.

             Alegerea focarului se face in functie de designul acestuia, dar mai ales in functie de randament si eficienta, daca ne gandim la incalzirea casei. Soba reprezinta o alegere diferita fata de alegerea unui semineu.

Pentru inceput impartim focarele in doua categorii: focare de fonta si focare de otel captusite cu samota.

Focarele de fonta sunt cel mai des intalnite focare,  acestea au capabilitate sa incalzeasca spatii mari si au o rezistenta mare in timp. Acest tip de focare au ca avantaj faptul ca se incalzesc foarte repede atunci cand pornim focul in semineu si nu necesita nici un cost aditional pentru intretinere pe parcursul timpului.

Focarele de otel captusite cu samota in functie de puterea calorica si de marime, au capabilitatea sa incalzeasca spatii mari. Se incalzesc mai greu in comparatie cu focarele de fonta, dar avantajul principal este faptul ca retin si mentin  caldura si dupa stingerea focului din semineu, datorita samotei care are rolul de-a mentine caldura.

Datorita arderii samotei, randamentul si eficienta focarului este mai crescuta ca la un focar de fonta,  aceasta inseamnand o ardere mai completa a lemnului, deci mai putina cenusa. Cel mai vizibil semn al unui randament crescut al focarului de otel cu samota este faptul ca sticla este foarte curata pe parcursul arderii.

Alegerea intre un  focare de fonta si unul de otel cu samota este asemanatoare alegerii  unei masini cu motor pe benzina sau motorina. Fiecare optiune are avantajele si dezavantajele ei,  decizia fiind luata in functie de buget si necesitati.

          Pentru cea mai buna alegere, echipa pe Pefoc.ro  va sta la dispozitie oferind consultanta gratuita in privinta alegerii unui focar sa a unei sobe in Timisoara sau chiar si pentru restul tarii. Magazinul online pune la dispozitie o gama larga de focare, termoseminee, seminee centrala si accesorii pentru seminee cu pret avantajos.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă