20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCasă avangardistă, amenajare cu influenţe ale stilului industrial la Constanţa

Casă avangardistă, amenajare cu influenţe ale stilului industrial la Constanţa

Vizita la biroul de arhitectură Wigwam ne-a dezvăluit o echipă dinamică, extrem de creativă, formată din specialişti cu o personalitate puternică. Proiectele, unul şi unul, sunt spectaculoase şi exclusiviste, având la bază tradiţia transformată în avangardă. Răzvan Bârsan şi Cristina Postu îşi dezvăluie crezul şi pasiunea şi ne prezintă o amenajare cu influenţe ale stilului industrial.

Proiectul a propus corpuri de clădire cu funcţiuni distincte, unite între ele în forma literei „U”. Deschise spre grădina de dimensiuni generoase, aceste spaţii conţin, la parter, într-o alternanţă de închis-deschis, aria de zi, zona de lucru, câteva terase acoperite, spaţiul destinat grătarului şi piscina. La etaj de află dormitoarele.

Amenajarea a fost realizată pentru etajul unei case amplasate pe malul mării, în oraşul Constanţa. Beneficiarii sunt un cuplu tânăr, cu un copil. Camerele sunt în parte generoase, gândite pentru a fi funcţionale şi pentru a oferi variante multiple de a le „îmbrăca” într-un design special.
Părinţii şi-au dorit două dormitoare separate, cu acces într-o baie, şi un dressing spaţios comun. Atât dormitorul ei, cât şi al lui beneficiază de un perete finisat cu beton aparent, prefabricat. Diferenţa dintre zonele de dormit este dată de accentele de culoare şi de mobilier, alese în funcţie de dorinţele fiecăruia.

Fiind un perete cu o personalitate puternică, s-a încercat evidenţierea lui prin apelarea la contrast, obţinut prin vopsirea în alb a celorlalţi pereţi şi decorarea lor cu tablouri supradimensionate. Patul este încadrat de două benzi speciale cu LED, care urcă spre tavan, oprindu-se la nivelul scafei care ascunde galeria pentru perdea. În faţa patului a fost amplasat un mobilier multifuncţional, cu rol de depozitare şi expunere, dar care oferă şi posibilitatea de a încastrare a televizorului. Zona de citit, amenajată în apropierea geamului cu înălţimea parapetului zero, este luminată de o lampă free-standing, iar zona de toaletă a fost inspirată din încăperile speciale de make-up ale studiourilor de filme. În ceea ce priveşte finisajul pentru pardoseală, s-a optat pentru un parchet din stejar de culoare albă, folosit, de altfel, în amenajarea tuturor spaţiilor de la etaj.
În dormitorul lui a fost utilizată ca obiect de iluminat o suprafaţă de barissol, dispusă deasupra patului. Pereţii au fost decoraţi cu tablouri supradimensionate, aşezate direct pe pardoseală.

Baia comună este o zonă luminoasă, datorită geamului mare de care dispune. În faţa acestuia se află o cadă de design din lemn, aşezată pe o suprafaţă din pietre albe de râu, iar în dreapta ei este zona de duş, placată vertical cu ardezie. Pentru pardoseală, s-a folosit deckingul. Piatra continuă să fie element de decor şi în zona lavoarelor. Cele două lavoare separate, pentru fiecare utilizator, sunt unite în partea inferioară de un corp de mobilier în interiorul căruia se pot ţine sau ascunde atât prosoapele, cât şi produsele de îngrijire corporală.
Camera copilului a fost gândită cu două zone: una de bibliotecă şi una de dormit. 

Biblioteca se remarcă prin volumele paralelipipedice, care au la bază jocul deschis / închis şi în care se pot depozita cărţi şi jucării, atât frontal, cât şi pe lateral. La capitolul cromatică, s-a optat pentru combinaţia alb-albastru, iar ca accente, pentru roşu, mov şi verde.
Zona de dormit este potrivită unui copil de opt ani: patul este suspendat, iar biroul reprezintă o prelungire a acestuia. Pentru a obţine un spaţiu cât mai funcţional, sub pat au fost create câteva locuri de depozitare sub forma unor cutii deschise. Scara destinată accesului în pat are dublu rol, funcţional şi decorativ. Structura acesteia o reprezintă atât cadrele metalice, încastrate în treaptă, invizibile, cât şi literele metalice, colorate, care susţin fiecare treaptă. Baia copilului are peretele din faţă şi cada încastrată finisate cu aceeaşi ardezie folosită în baia matrimonială, tăiată în formă de hexagoane. Deasupra toaletei şi bideului a fost realizat un intrând în care pot fi folosite anumite plante (de tipul muşchiului). Acelaşi finisaj se regăseşte deasupra căzii.

Etajul acestei case are un design contrastant, obţinut cu ajutorul materialelor brute, care dau impresia de nefinisare. Este un proiect care aduce la interior arhitectura exterioară.

mai multe detalii, informaţii şi foto: Revista Căminul, ediţia de iarnă 2014-2015, în reţeaua de difuzare Inmedio

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă