21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCe flori plantăm?

Ce flori plantăm?

Florile sunt cele care aduc culoare în grădină, pe terasă sau balcon, reuşind să le umple de viaţă. Chiar dacă majoritatea se plantează toamna şi primăvara, puteţi reîmprospăta straturile cu câteva specii.

Cu cât plantele ţinute până acum în ghivece sunt mai mici, cu atât sunt mai uşor de cultivat şi au mai multe şanse să se adapteze rapid la noul mediu. O soluţie interesantă este reprezentată de Erica şi Caluna, specii care rezistă şi iarna.

Iată şi trei reguli de aur pentru a avea o grădină înflorită de la sfârşitul primăverii până toamna.  Astfel este recomandat să cultivaţi fori anuale specifice anotimpului cald, petuniile fiind probabil cel mai bun exemplu prin faptul că durează mult, sunt foarte colorate şi miros plăcut. Alte exemple de flori colorate sunt garofiţele, gălbenelele, panseluţele şi chiar macii.

Pentru a fi siguri că sunt de calitate bună, cumpăraţi seminţe, butaşi sau răsaduri din florării sau din magazinele de profil. Este o modalitate mai ieftină să plantaţi singuri seminţele, dar acest lucru necesită multă muncă şi timp.

Asiguraţi plantelor necesarul de lumină şi umbră, dar şi umiditatea necesară, în funcţie de fiecare specie în parte.

 

Petuniile se plantează, de obicei, în aprilie sau mai, fiind apreciate pentru culorile vii ale florilor şi pentru parfumul pe care îl răspândesc dimineaţa şi seara. Cu o atenţie sporită din partea proprietarilor, petuniile vor rămâne înflorite din luna mai până toamna, acestea adaptându-se plantării atât direct în grădină, cât şi în ghivece sau coşuleţe suspendate. Petuniile se înmulţesc prin seminţe care trebuie presărate într-o tavă cu pământ umed, care le va permite germinarea. Plantele pot fi apoi transpantate afară imediat ce nu mai există riscul unui îngheţ târziu. Au nevoie de soare, rezistând şi în cazul unuia puternic.

Alt exemplu bun este Sporul casei. Se inmulţeşte extrem de rapid iar florile sunt foarte colorate, cu diverse nuanţe de roşu. Trebuie însă ţinute la umbră.

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă