15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCe perdele alegeţi pentru camera copilului

Ce perdele alegeţi pentru camera copilului

Dacă pentru adulţi fereastra reprezintă doar o sursă de lumină, în cazul copiilor aceasta capătă o semnificaţie mai profundă, reprezentând interpretarea lumii exterioare. Este de asemenea foarte important să decoraţi camera copilului, să o personalizaţi în funcţie de vârsta şi pasiunile lui.

Deseori pentru amenajarea camerei copilului este bine de apelat la un specialist designer care va propune soluţii în funcţie de nevoile pe care le semnalaţi şi de personalitatea celui mic. Pentru sfaturi şi recomandări în alegerea perdelelor ne-am adresat Marinelei Niţă, – specialist în design interior şi în materiale textile, tel.: 021.317.59.17/ 0726.243.771, www.DecoraDesign.ro, showroom în Piaţa Romană, str. Visarion, nr.4, București

Copiii sunt mult mai sensibili decât adulţii, ceea ce înseamnă că în alegerea perdelelor pentru camera lor trebuie să ţinem cont de anumiţi factori, cum ar fi: compoziţia şi greutatea materialului, modelul acestuia, precum şi sistemul de prindere potrivit.

Cel mai important lucru de care trebuie să ţineţi cont atunci când alegeţi perdelele pentru camera copilului este gradul de luminozitate al materialului. În camere puternic luminate, sunt recomandate materiale mai groase, mai ales dacă aveţi copii mici care trebuie să doarmă în timpul zilei. Aceleaşi textile sunt şi pe placul adolescenţilor care, de cele mai multe ori, doresc să creeze o atmosferă intimă şi misterioasă în camerele lor.

ATENŢIE: în camerele luminoase nu folosiţi culori puternice – în acest caz, lumina va afecta atât culorile, cât şi materialul textil, urmând ca acesta să se uzeze mai repede.

În general, specialiştii recomandă confecţionarea perdelelor pentru copii din ţesături naturale (bumbac, in). Totuşi, unele dintre aceste ţesături (mătasea, de exemplu) sunt foarte delicate şi nu se pretează la spălări dese, ceea ce le face inadecvate pentru camera copiilor, unde este nevoie de un material uşor de întreţinut şi capabil să mascheze murdăria.

Trebuie avut în vedere faptul că ţesăturile naturale atrag totuşi praful. Din acest motiv, se poate opta pentru ţesături speciale, tratate antibacterian, ideale pentru copiii alergici la praf, coloranţi sau chimicale.

Un alt criteriu – şi poate cel mai important, de care trebuie să ţineţi cont atunci când achiziţionaţi perdelele pentru camera copilului este siguranţa acestora. Copiii tind să tragă de perdele în timp ce se ridică de pe podea sau să se ascundă în spatele lor, ceea ce înseamnă că cea mai bună soluţie este montarea perdelelor subţiri şi uşoare. Din acelaşi motiv, pentru camera lor se recomandă doar perdele, nu şi draperii. În ceea ce priveşte sistemele de prindere, specialiştii în design interior sugerează folosirea unor şine, în locul clasicelor galerii. Ca alternativă, aţi putea opta pentru storurile romane sau veneţiene, pe care le veţi găsi într-o varietate de texturi și modele, la un raport calitate – preţ foarte bun.

Alegeţi o temă veselă, de exemplu eroii din povestea preferată sau un colţ din natură, şi încercaţi să nu vă raportaţi la tiparele: roz pentru fetiţe sau albastru pentru băieţi. Alegeţi culori vesele, deoarece îi va dezvolta creativitatea şi îl va inspira. Totodată, o cameră colorată emană veselie şi îndeamnă la joacă.

Cele mai citite

Cancer ovarian: peste 70% din cazuri sunt depistate în stadii avansate

Cancerul ovarian este unul dintre cele mai mortale cancere la sexul feminin, clasându-se în primele 5 cauze de mortalitate prin cancer la femei, au...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă