10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCe tip de parchet alegeţi când folosiţi încălzirea prin pardoseală

Ce tip de parchet alegeţi când folosiţi încălzirea prin pardoseală

Desi au caracteristici proprii, anumite tipuri de parchet seamana destul de bine intre ele. De exemplu, parchetul furniruit este adesea confundat cu cel stratificat si invers. Iata ce particularitati prezinta fiecare dintre ele si cum poate fi facuta distinctia.

Parchetul furniruit are un strat de lemn foarte subtire. Aparent, efectul vizual este acelasi ca la parchetul stratificat. Pentru a-l recunoaste trebuie privit lateral, masurand stratul de lemn. Parchetul furniruit are aspect placut si pret accesibil.

Parchetul stratificat este realizat din foite de lemn lipite (de aproximativ 15 mm grosime). In majoritatea cazurilor este slefuit si lacuit si nu mai necesita o alta operatie decat montajul. Panourile se imbina nut-feder sau lock-connect si sunt finisate cu lacuri/uleiuri speciale pentru pardoseli. Rezistenta la zgariere este aproximativ aceeasi ca a parchetului masiv.

Parchetul triplustratificat este mai stabil decat cel dublustratificat si, prin urmare, mai scump. Pentru o incapere prevazuta cu incalzire prin pardoseala este de preferat alegerea parchetului stratificat datorita grosimii si stabilitatii, caracteristici care fac posibila montarea pe orice suport.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă