12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCondimentează-ți casa: cum să-ți decorezi locuința în stil marocan

Condimentează-ți casa: cum să-ți decorezi locuința în stil marocan

Designerii de la joocastudio, Alexandra Stamate și Cristina Ionete au  lucrat la un proiect amenajare în stil marocan și au avut ocazia să afle mai multe despre acest stil. În timp ce căutau documentație și inspirație, au descoperit o lume fascinant de colorată și texturată!

 Pufuri, covorașe kilim, vaze, lămpi, plăci ceramice, perne decorative, paravane, măsuțe-taburet, toate sunt elemente care pot adauga o notă exotică și visătoare oricărui interior.

Culorile Marocului sunt nuanțele de verde-turcoaz albastru ale Oceanului Atlantic, auriul nisipului Saharei și roșul apusului de soare african. Motivele marocane sunt în general geometrice, alambicate, bogate în detalii și colorate și foarte decorative, astfel încât orice element marocan, oricât de mic, va ieși în evidență.

Lanternele/ lămpile marocane- creează un decor magic prin jocul de lumini și umbre desenat în încăpere. Pot fi realizate din piele de capră bine întinsă, pictată cu motive tradiționale (lămpi henna), din mozaic de sticlă (lămpi vitraliu) sau din metal sculptat foarte detaliat. Pufurile marocane – sunt deja celebre cele din piele colorată, uni sau patchwork. Sunt foarte jucăușe și există într-o mare varietate de culori și modele. 

 Măsuțele de cafea – realizate din lemn sculptat, au dimensiunile și proporția unui taburet pentru copii. Sunt foarte simpatice! Paravanele – dacă ai un living spațios și vrei să creezi două zone de conversație, un paravan poate fi o soluție potrivită și foarte estetică. Asta dacă nu îl vrei în dormitor, pentru o notă de exotism și mister.

Panouri decorative din lemn – de obicei au o culoarea maroniu brun, deci merg foarte bine pe un perete alb. În această categorie se pot încadra și oglinzile cu rame sculpate.

Accentele marocane sunt binevenite în orice amenajare interioară, dacă ești pasionat de culoarea și cultura acestei țări. Atenție însă la combinații: prea multe texturi pot crea o imagine obositoare. Încercați să folosiți aceste decorațiuni doar ca accente pentru un mobilier și finisaje în culori neutre.

Și încă ceva: elementele marocane nu fac casă bună cu un mobilier minimalist, foarte modern. Contrastul este prea puternic și deloc binevenit.

 În final, un interior marocan care să vă inspire iar pentru mai multe informații, inclusiv cum puteți să vă procurați accesorii, mobilier și decorații marocane,  folosiți link-ul   http://joocastudio.ro/condimenteaza-ti-casa-cum-sa-iti-decorezi-locuinta-in-stil-marocan/

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă