10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCum construim peretii despartitori din gips-carton Rigips

Cum construim peretii despartitori din gips-carton Rigips

Cand doriti sa compartimentati anumite spatii, folosirea gips-cartonului este cea mai ieftina, rapida si curata solutie comparativ cu peretii masivi din caramida sau BCA.

Placile din gips-carton sunt realizate din ipsos si un carton special, deosebit de rezistent. Acestea se fabrica atat in varianta de baza, cat si tratate. Folosirea acestora contribuie la imbunatatirea conditiilor de locuit, deoarece regleaza umiditatea in interior. Sistemele de constructie sunt constituite din doua componente elementare: suportul (structura metalica realizata cu profile orizontale si verticale) si placile de gipscarton.

Cu aceste sisteme se pot efectua compartimentari interioare potrivit suprafetelor verticale (pereti, placari pereti), orizontale si oblice, diverse geometrii (pereti de inaltime mare, forme unghiulare, curbe etc.) Prin modificarea unor elemente precum tipul si numarul de placi, grosimea si dimensiunea structurii metalice, se pot obtine solutii tehnice si constructive adaptate proiectelor de amenajare.

Pentru realizarea constructiilor din placi din gips-carton Rigips, se folosesc de regula placi cu grosimea de 12,5 mm. Astfel, aceasta caracteristica reda nu numai dimensiunea structurala (de ex. peretii despartitori raportat la tocul metalic al usii) dar, implicit, influenteaza si proprietatile constructiei din gips-carton (de ex. accesibilitatea pe inaltime, capacitatea portanta, rezistenta la incendiu, proprietatile fonoizolante, cerintele privind dilatarea constructiei).

Alegerea peretilor despartitori din placi de gips-carton nu se face nu doar pentru separarea incaperii si schimbarea ambientului, ci si datorita faptului ca acestia ofera protectie impotriva incendiilor si zgomotelor si tin loc de izolare termica. In plus, alte avantaje ale acestora sunt obtinerea unui perete usor dar in acelasi timp perfect si intr-un timp foarte scurt, fara deseurile care se obtin in mod normal la realizarea unuia masiv de zidarie.  

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...
Ultima oră
Pe aceeași temă