12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCum putem avea un șemineu într-un apartament

Cum putem avea un șemineu într-un apartament

Tehnologiile moderne au schimbat radical perspectiva din care poate fi abordată amenajarea interioară a unei locuinţe. Vom exemplifica acest lucru arătând cum două lucruri, până mai ieri incompatibile, pot fi alăturate datorită tehnologiei. Este vorba de montajul unui şemineu într-un apartement de bloc.

Proaspeţii proprietari ai apartamentului luat în discuţie şi-au dorit foarte mult să se bucure de căldura şi de atmosfera specială pe care o generează un şemineu într-o locuinţă. Iniţial, această dorinţă părea că nu poate să fie integrată în planurile amenajării din motive lesne de înţeles. Întâi de toate, coşul de fum, necesar pentru funcţionarea normală a unui şemineu, este imposibil de construit într-un apartament de bloc. La acest impediment se adaugă şi cel presupus de depozitarea combustibilului.

Atunci când proprietarii au făcut cercetări în piaţă au descoperit că există şeminee care eludează tocmai aceste două mari probleme. Este vorba de şemineele a căror tehnologie permite montajul lor în orice fel de spaţiu. Lucrul acesta se datorează combustibilului pe care şemineele îl folosesc numit bioetanol. Acesta este un combustibil ecologic, care nu produce noxe.

Designul şemineului permite montajul lui în orice zonă a locuinţei, el putând chiar să fie integrat în corpurile de mobilier. În cazul de faţă, arhitectul care s-a ocupat cu planurile de amenajare a proiectat un corp în care a fost integrat şemineul.

Etape de lucru:

Realizarea scheletului metalic

Pentru construirea scheletului metalic au fost folosite profile metalice UW30. Baza scheletului a fost fixată pe pardoseală şi pe unul din pereţi. Aceste suprafeţe au fost măsurate, trasate după care, pe ele au fost fixate în holtzșuruburi cu dibluri profilele metalice.

Montajul chitului de ardere

În acelaşi timp cu realizarea scheletului metalic a fost montat şi şemineul. Această ordine a operaţiilor a fost necesară, deoarece partea superioară a scheletului a fost fixată de şemineu. În acest fel, ansamblul a fost ranforsat.

Monatajul plăcilor din gips-carton

Structura metalică astfel obţinută a fost „îmbrăcată” cu plăci din gips-carton. Au fost folosite resturi rămase de la lucrările de construire a plafoanelor false. Plăcile au fost măsurate, trasate, tăiate şi fixate în şuruburi autofiletante.

Finisajul

Întregul corp a trecut prin lucrările specifice de finisaj oricărei construcţii din gips-carton: muchiile au fost armate cu profile de colţ metalice, capetele de şuruburi şi zonele de îmbinare au fost chituite şi armate cu plasă din fibră de sticlă iar după şlefuire, construcţia a fost zugrăvită.

Montajul elementelor de siguranţă

Pe ambele laturi ale şemineului au fost montate elemente de siguranţă din sticlă termorezistentă. Pentru protecţie, pe latura dinspre zona cu trafic mai mare a fost montat un panou cu dimensiunile egale cu cele ale deschiderii şemineului.

Caracteristici ale şemineului EcosmartFire:

Din exterior este o piesă simplă, dar la interior tehnologia şi designul sunt complexe şi inovative. Tehnologia arderii bioetanolului oferă o flacără deschisă într-un mod sigur şi controlat. Este ecologic, nu emite fum. Reprezintă o soluţie eficientă de încălzire. Designul este flexibil şi uşor adaptabil. Intensitatea flăcării se poate regla. Nu are nevoie de ţevi de evacuare a gazelor. Flacăra şemineului se poate stinge în orice moment.
Nu necesită instalare şi manoperă precum şemineele tradiţionale. Sunt prevăzute cu sisteme performante care asigură decantarea combustibilului, aprinderea flăcării şi reglarea acesteia. De asemenea, au în componenţă un sistem de siguranţă.

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă