21.8 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCum sa iti alegi sistemul de alarma pentru locuinta ta?

Cum sa iti alegi sistemul de alarma pentru locuinta ta?

Esti interesat de achizitia unui sistem de alarma pentru locuinta ta? In acest articol dorim sa iti dezvaluim cateva aspecte pe care ar fi bine sa le iei in calcul atunci cand faci o astfel de achizitie. Desi sistemele de alarma merg mana-n mana cu sistemele de supraveghere, acestea se pot folosi si separat. Discutam asadar in randurile urmatoare despre cum sa iti alegi un sistem de alarma daca nu ai experienta necesara.

 

1. Locul pe care doriti sa il securizati

Este foarte important sa stiti inainte ce fel de loc doriti sa fie securizati. Pentru ca in functie de acest aspect lucrurile pot sa difere enorm de mult. Si ca sa va dau un exemplu, o locuinta cu doua camere nu necesita un sistem de alarma foarte scump si sofisticat. Pe cand o casa cu 4-5 camere si cu o curte s-ar putea sa coste mai mult si sa aveti nevoie de mai multe functii.

Asadar, in functie de spatiu, trebuie sa va alegeti un sistem de alarma cu un anumit numar de senzori si o centrala potrivita cu un numar corect de zone. Mentionati de fiecare data acest lucru atunci cand ajungeti intr-un magazin de specialitate precum SKUT.ro sau atunci cand discutati cu un expert. Faceti o lista cu tipul de senzori pe care ii doriti si cautati o centrala care sa suporte toti acei senzori.

2. Interior sau exterior?

La fel, un lucru foarte important. Pentru ca sistemele de alarma se pot monta si in casa si in exterior, intr-o curte. Astfel ca sistemul de alarma trebuie sa fie foarte rezistent si sa ofere o carcasa cu protectie IP6xxx. Desi centrala va fi cel mai probabil intr-o zona acoperita, senzorii ar putea sa ramana neprotejati, asa ca fiti cu bagare de seama.

3. Tipul de senzori

 

Cand faceti achizitia, luati in calcul si ce fel de senzori aveti nevoie si cati se pot conecta la centrala. Acest punct are legatura si cu punctul nr. 1, unde v-am spus sa luati in calcul locul pe care doriti sa il securizati. Daca doriti un sistem de alarma la care sa conectati doar senzori de miscare, alegeti un sistem cu multe intrari incat sa nu fiti limitati.

 

Concluzie

 

In mare parte acestea sunt cele mai importante criterii. Sigur, poate atunci cand intrebati de un sistem de alarma o sa primiti si alte intrebari, insa nu la fel de importante. Spre exemplu, in magazinele online de specialitate cum ar fi SKUT.ro aveti posibilitatea de a achizitiona modele de sisteme de alarma ce se folosesc de reteaua 3G pentru a comunica cu dvs. de la distanta folosind telefonul mobil.

Inainte de a achizitiona un sistem de alarma, pe langa tutorialele si articolele pe care le gasiti in mediul online, va sfatuim sa vorbiti si cu expertii din magazine. Ei va vor oferi mai multe informatii si va vor raspunde la toate intrebarile pe care le aveti legate de acest domeniu. 

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

Biden i-a spus lui Iohannis că ceva îl deRUTTEază

IlustrațieȘ Marian Avramescu Președintele Klaus Werner Iohannis s-a întors foarte deRUT(TE)at din Statele Unite ale Americii (SUA). Aceasta după ce președintele octogenar american, Joe Biden,...

Ministrul Sănătății vorbește despre situația maestrului Florin Piersic

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis sâmbătă că evoluția artistului Florin Piersic, care a fost operat la Spitalul "Foișor" din Capitală, este una favorabilă. "Aşteptăm...
Ultima oră
Pe aceeași temă