12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCum să păstrezi o baie curată și strălucitoare fără prea mult efort

Cum să păstrezi o baie curată și strălucitoare fără prea mult efort

Curățenia în casă este probabil una dintre cele mai puțin plăcute activități și cel mai greu de inclus în programul cotidian, când ești mereu în miscare și nu ai suficient timp pentru a face curățenie așa cum ar trebui. Iar când vine vorba de curățenia din baie, abia atunci avem de-a face cu o luptă.

De câte ori nu te-a întristat doar gândul că trebuie să cureți colțurile greu accesibile sau marginile toaletei, iar în proces îți pui și degetele sau unghiile în pericol? Și, la final, după o bine-meritată baie, ștergi oglinda aburită și îți dai seama că ai lăsat din nou urme.

Toate aceste mici, dar agasante detalii pot fi rezolvate din timp. Datorită designului produselor sanitare care a fost studiat și optimizat în timp, produsele pe care le alegi pot să te ajute să ai o baie mai curată, întreținută mai ușor. Așadar, în loc să investești bani, dar mai ales timp în perii, dezinfectanți, înălbitori și curățenia săptămânală, iată câteva trucuri și recomandări care să te ajute să te bucuri de o baie strălucitoare și curată cu un minim de efort.

Toalete suspendate

O toaletă suspendată te scapă de grija de a curăța acele zone inaccesibile și frustrante de la baza toaletei sau din spatele ei. Un vas de toaletă suspendat, montat în perete, aduce nu doar o economie de spațiu, dar conferă și un aspect mai îngrijit al camerei, fiind într-adevăr mult mai simplu să ștergi spațiul din zona vasului și să ai o podea mai curată. Un bun exemplu este toaleta şi bideul suspendate, colecţia Nexo (Roca).

Lavoar pe semi-piedestal sau blat

Dacă vrei să asortezi toaleta suspendată și să reduci și mai mult timpul petrecut făcând curățenie în baie, alegerea unui lavoar pe semi-piedestal sau blat este cea corectă. Podeaua este mult mai ușor de șters, fără efortul de a ajunge în zonele din spatele piciorului de sprijin. Un lavoar montat în perete folosește semi-piedestalul numai pentru a masca instalația sau, dacă alegi un blat și un dulap sub lavoar, va duce și la o mai bună folosire a spațiului disponibil. Un exemplu este lavoarul suspendat Nexo.

Baterii cu strălucire de durată

Cum rămâne cu petele de calcar de la apă sau săpun care rămân inestetic pe baterii? Cum pot fi acestea prevenite sau curățate fără efort? Roca,  cel mai mare producător mondial de obiecte sanitare a dezvoltat o tehnologie de  cromare patentată numită EverShine® care previne oxidarea, petele lăsate de apă sau orice substanțe care s-ar putea lipi de suprafață pentru o strălucire de durată. Astfel, toate suprafețele cromate din baie vor arăta impecabil pentru o periodă mai lungă de timp cu un minim de  efort investite în curățarea lor.

Oglinzi fără abur

O oglindă aburită după o baie fierbinte poate deveni problematică: o dată ce ai șters-o vei lăsa urme și toată munca ta se va duce cu o simplă mișcare a mâinii. Oglinzile încălzite din oferta ROCA ( cum este  Victoria Basic) se adaptează la temperatura din cameră, pentru a preveni aburirea. În plus, sistemul de lumini este adaptat astfel încât să lumineze perfect tenul fie că te pregătești dimineața pentru o zi de muncă sau seara, pentru acele momente în care trebuie să arăți impecabil.

Toaletele CleanRIM

O toaletă curată este un must-have în orice casă iar reziduurile care se depun sub marginile vasului de toaletă pot fi dintre cele mai dificil de curățat și inestetice. Viitorul va fi fără îndoială al vaselor de toaletă fără margini, o soluție pe care designerii Roca au dezvoltat-o în premieră și au lansat-o anul trecut. Nu doar că este mai ușor de curățat și mai igienică, dar consumă și mult mai puțină apă.

Este mult mai ușor să îți gândești design-ul băii sau modernizarea acesteia având în minte aceste criterii practice, cum ar fi timpul pe care îl petreci ulterior curățând baia, cât spațiu eficientizezi și câtă apă economisești.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă