15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCum să-ţi transformi baia într-un SPA

Cum să-ţi transformi baia într-un SPA

Cine spune că, pentru a te bucura de băi relaxante într-un spaţiu inedit, trebuie să mergi neapărat într-un centru SPA, când e posibil să te bucuri de toate aceste lucruri chiar acasă la tine?

Suntem de părere că transformarea băii într-un mini SPA reprezintă o modalitate de relaxare mai comodă şi chiar mai economică pe termen lung. Tot ce trebuie să faci este să acorzi o atenţie deosebită amenajării acestei încăperi, în toate etapele sale: finisare, utilare şi decorare. Atmosfera creată aici va contribui în mare măsură la obţinerea stării de bine.

Dar hai să o luăm cu începutul! Primul şi cel mai important pas constă în alegerea finisajelor potrivite astfel încât să obţii un decor elegant şi pectaculos. Având în vedere că finisajele sunt elemente decorative pe care le înlocuieşti rar, îţi sugerăm să alegi materiale în trend, dar care te pot ajuta să creezi ambianţa dorită.

Dacă aruncăm o privire pe tendinţele în designul interior, remarcăm că finisajele din plăci de mozaic sunt tot mai apreciate în spaţiile rezidenţiale. Şi pe bună dreptate: cu ajutorul lor se obţin decoruri elegante, luxoase, iar efectul vizual este spectaculos. Cu alte cuvinte, te vor face să te simţi ca într-un SPA select. 

Pentru un finisaj de calitate şi rezistent, te sfătuim să fii atent la etapa de montare a plăcilor de mozaic căci, vorba aia, finisajele nu se schimbă la fel de uşor ca decoraţiunile. Alegerea materialelor auxiliare potrivite te vor ajuta să obţii o lucrare de calitate, durabilă şi cu efecte vizuale inedite. De exemplu, chitul de rosturi pentru plăci de mozaic Kerapoxy Design de la Mapei are o culoare transparentă şi translucidă, cu luminozitate bună, oferind mozaicului strălucire. Produsul este foarte versatil, îşi păstrează culoarea în timp şi nu este afectat de mucegai.

Kerapoxy Design poate fi utilizat la montarea şi chituirea plăcilor de mozaic pe pereţii şi pardoseala din baie, respectiv în cabina de duş, dar şi pentru suporturi din fibră de sticlă şi PVC. Datorită rezistenţei mecanice şi chimice mari, chitul are o durabilitate excelentă. Suprafaţa finală va fi netedă şi neabsorbantă, ceea ce garantează un nivel ridicat de igienă.

În plus, acest chit de rosturi este singurul produs în care poate fi înglobat Mapeglitterun glitter metalizat colorat pentru un efect vizual spectaculos. Mai exact, Mapeglitter sunt nişte fulgi coloraţi cu aspect metalic care se adaugă în chitul epoxidic Kerapoxy Design în proporţie de maxim 10% din cantitatea chitului. Astfel, se obţine un amestec cu aspect strălucitor şi metalic.  MapeGlitter fulgi coloraţi este disponibil în culorile argintiu, auriu deschis şi în alte 22 de culori disponibile la cerere.

O altă etapă importantă constă în alegerea obiectelor sanitare, dintre care cada de baie necesită un plus de atenţie. Îţi sugerăm să optezi pentru un model de cadă cu hidromasaj, pe care să o izolezi foarte bine. Responsabile cu crearea atmosferei sunt şi corpurile de iluminat. Aşadar, pe lângă iluminatul general şi local, integrează şi surse de iluminat ambiental (deasupra căzii de baie, în dulapurile încastrate, în pardoseală etc.).

Accesoriile textile (prosoape, halate etc.) şi produsele de îngrijire pot fi lăsate la vedere, pentru a deveni parte din decor. Într-o baie cu dichis, decoraţiunile sunt… cireaşa de pe tort. Aşadar, nu omite acest din urmă detaliu, dacă vrei să-ţi transformi baia într-un adevărat sanctuar.

 

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă