11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCurăţenia de sărbători... pe ultima sută de metri

Curăţenia de sărbători… pe ultima sută de metri

Ţi-ai propus să întâmpini sărbătorile de iarnă cu o casă mai frumoasă şi mai primitoare?  Îţi salutăm iniţiativa, dar bănuim că te găseşti în clasica situaţie de depăşire a termenului stabilit pentru terminarea lucrărilor de renovare şi, prin urmare, a curăţeniei de sărbători.

Există o vorbă veche valabilă pentru multe dintre situaţiile actuale: socoteala din târg nu se potriveşte cu cea de acasă. Cu alte cuvinte, procesul de renovare a durat mai mult decât ai estimat, iar acum încerci să scapi cât mai repede de şantierul şi mizeria din casă.

Dacă suprafeţele acoperite cu parchet nou se pot curăţa rapid cu mopul umed, nu acelaşi lucru se poate spune despre plăcile ceramice. Petele de ipsos, urmele de chituri de rosturi sau adezivi îţi pot da reale bătăi de cap. Aşadar, ai nevoie de o soluţie pentru curăţarea plăcilor ceramice post montaj.

Îţi recomandăm un produs eficient de la Mapei, şi anume Keranet, o soluţie specială de curăţare cu ajutorul căreia poţi îndepărta urmele renovării. Aşadar, poţi folosi această soluţie pentru îndepărtarea urmelor de chituri de rosturi şi adezivilor pe bază de ciment de pe plăcile ceramice.

Keranet se găseşte ca pulbere concentrată pentru cazurile dificile, dar şi ca lichid, în soluţie apoasă, cu concentraţie de 15% pentru o curăţare uzuală. Produsul are la bază un acid organic care este agresiv faţă de pete şi eflorescenţe, comparabil cu al acizilor foarte puternici. Spre deosebire însă de aceştia, Keranet nu degajă fum toxic.

Vestea bună este că acest produs de la Mapei îl poţi folosi nu doar pentru curăţenia post renovare, ci şi pentru spălarea rosturilor de la finisajele vechi din casă şi, în general, pentru întreţinerea lor. De exemplu, dacă finisajele ceramice vechi au urme de săruri sau mucegai pe rostul plăcilor, acestea pot fi îndepărtate eficient cu Keranet.

Utilizat corect, produsul nu deteriorează rosturile dintre plăcile ceramice, chiar dacă acestea sunt colorate, ci doar dizolvă şi îndepărtează eflorescenţele (petele negre) care se formează uneori pe suprafaţa lor.

Cum se foloseşte

Înainte de toate, trebuie să protejezi toate suprafeţele care pot fi afectate de stropii de acid. Modul de curăţare depinde de tipul suprafeţei. De exemplu, dacă suprafeţele sunt foarte absorbante (plăci ceramice poroase, beton, tencuieli), trebuie să le umezeşti cu apă înainte de a le curăţa cu Keranet. Poţi aplica soluţia cu un mop sau o perie, lucrând pe bucăţi (fâşii). Lasă produsul să acţioneze 5 minute, apoi freacă suprafaţa cu o perie sau cu un burete abraziv pentru a îndepărta orice crustă rămasă şi continuă să freci până când dispar toate petele.

Acum, că te-am scăpat de una dintre cele mai mari griji cu privire la curăţarea plăcilor ceramice, nu ne mai rămânde decât să îţi dorim multă inspiraţie pentru decorarea casei de sărbători.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă