8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDiferente intre un focar de fonta si unul de otel la semineele...

Diferente intre un focar de fonta si unul de otel la semineele pe lemne

Indiferent ca este vorba de stil clasic sau modern, ca functioneaza pe lemne, gaz, curent sau bioetanol, semineele sunt o necesitate si o placere in orice spatiu ar fi asezate.

Caldura si atmosfera placuta pe care le creeaza aduc o stare de confort si bine in reunirea familiei si completeaza perfect intregul peisaj de acasa. Cine nu si-ar dori un asemenea obiect sau mai mult spus, o astfel de atmosfera in propria locuinta?

Inainte de achizitionare, insa, trebuie cunoscute anumite detalii. Cand facem o achizitie pentru un timp indelungat, ar fi ideal sa ne interesam de cat mai multe detalii si sa comparam caracteristici si preturi cu alte obiecte asemanatoare, pentru a fi siguri ca alegerea finala este cea mai buna din toate punctele de vedere.

Focarele sunt de diferite dimensiuni, puteri calorice, design, iar materialul din care sunt confectionate difera de la model la model.

Putini oameni cunosc nevoile prioritare pentru care achizitioneaza un semineu modern sau clasic, cele doua aspecte principale nefiind luate prea mult in calcul la alegerea acestuia: partea estetica, randamentul crescut sau ambele.

In functie de acest raspuns, orice cumparator se poate informa despre diferentele esentiale intre focarul de fonta si cel de otel cu samota.

Designul este primul si cel mai vizibil aspect care diferentiaza cele doua focare. Daca focarul cu fonta se incadreaza perfect in stilul iubitorilor de clasic, captuseala cu samota a focarului de otel aduce o nuanta eleganta care va schimba complet imaginea incaperii in care este amplasat.

Focarul de fonta se incalzeste intr-un timp mai scurt de la momentul aprinderii focului, in timp ce focarul de otel are o incalzire mai lenta, insa durabila pe un timp mai indelungat dupa stingerea focului.

Focarul de otel cu samota necesita mai multa munca la intretinere pe termen lung. De ce? Datorita samotei care este un consumabil ce necesita schimbare la o perioada de cativa ani, din cauza riscului de spargere in momentul in care lemnele sunt puse pe foc sau chiar din cauza lemnelor umede arse in focar.

 Echipa Seminee Bucuresti, parte a grupului Pefoc.ro, ofera consultanta gratuita in vederea planificarii construirii de seminee la pret accesibil si de calitate. Pe langa asta te asteapta o gama larga de seminee centrala, focare si cosuri de fum, iar transportul fiecarui produs este gratuit, oriunde in Romania!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă