15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Bijuterii pentru casă, reportaj la BIFE-SIM

FOTO: Bijuterii pentru casă, reportaj la BIFE-SIM

AXISgrup SIBIU, un expozant tradiţional al târgului BIFE-SIM, a prezentat la recenta ediţie un un stand deja consacrat. Ca noutate, a fost adusă o gamă nouă de obiecte din fier forjat având drept caracteristică o antichizare extrem de autentică, adevărate bijuterii pentru case, aşa cum le numeşte arh. Mircea Ţibuleac, manager AXISgrup SIBIU.

Aceste obiecte, adevărate opere de artă, sunt executate din oţel iar valoarea înglobată în cantitatea enormă de manoperă şi meşteşug pentru a le obţinare are drept rezultat o valoare estetică foarte mare. Puse acolo unde le este locul dau, la rândul lor, o valoare deosebită întregului ansamblu final.

Datorită spaţiului limitat specific acestor manifestări, la târg au fost expuse mostre mici, destinate în special interioarelor, însă vizitatorii au putut să-şi dea seama de calitatea lucrărilor mari din bannerele cu fotomontaje expuse la vedere.

Tot la vedere a fost expusă şi adresa website-ului www.axis-sibiu cu aproape 2 000 de imagini organizate pe capitole de lucrări realizate în ultimii 10-12 ani. Din păcate, datorită spaţiului retrâns nu au putut fi expuse şi exemple de ansambluri mai mari, aşa cum sunt minunatele porţi sau scări din fier forjat.

Desigur, aşa cum am mai spus, casele împodobite cu astfel de decoraţiuni, care pot fi atât pentru exterior cât şi pentru interior, dau măsura adevărată a aportului adus unei clădiri şi este interesant de remarcat că acestea se pot folosi atât în cazul caselor tradiţionale cât şi a celor noi, oferind aceeaşi ambianţă, si anume de soliditate, autenticitate şi preţiozitate.

“Pot spune că am avut de zeci de ori prilejul să port discuţii cu vizitatorii interesaţi. Nu ştiu pe câţi i-am convins, deoarece încă în România se construieşte haotic şi de regulă fără proiect tehnic şi de detaliu, dar sunt convins că o parte din ei au înţeles care este calea corectă de urmat.

Dacă decoraţiunile expuse câştigă încrederea privitorului şi acesta este şi convins de faptul că numai în parteneriat cu mine ca şi architect şi cu ajutorul atelierului nostru, urmând calea corectă de la proiect la montaj, poate să-şi atingă scopul urmărit, atunci va trebui doar să stabilească bugetul lucrării şi să ne lase să ne punem în practică experianţa dobândită în foarte mulţi ani de profesare.

Doresc să precizez că obiectele expuse nu ilustrează nici pe de parte totalitatea modelelor pe care le avem în producţie deoarece toate acestea sunt unicate care nu au alt rol decât cel de a arata nivelul de performanţă la care am ajuns”, ne-a spus Arh. Mircea TIBULEAC la târg.

Cele mai citite

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă