8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată casele viitorului, care îţi permit să trăieşti oriunde în...

FOTO. Cum arată casele viitorului, care îţi permit să trăieşti oriunde în lume

Ecocapsulele, proiectate de echipa de designeri Nice Architects Bratislava, le vor permite oamenilor să trăiască oriunde timp de un an, scrie boredpanda.com.

Fiecare ecocapsulă este echipată cu panouri solare, o turbină proprie şi un design care captează şi filtrează apa de ploaie.

“Ecocapsulele sunt potrivite în numeroase situaţii, cum ar fi pentru desfăşurarea proiectelor de cercetare independente ale oamenilor de ştiinţă, pentru vacanţele turiştilor, dar şi pentru cazarea de urgenţă a sinistraţilor sau pentru acţiuni umanitare”, au explicat designerii.

În interior, capsulele au o chiuvetă, un scaun VC modern, un duş cu apă caldă, un pat rabatabil, un spaţiu de lucru şi de luat masa, dar şi un spaţiu de depozitare intern şi unul extern.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea cum arată ecocapsulele care îţi permit să trăieşti atipic şi ieftin în orice parte a lumii.

“Cea mai mare provocare a fost să integrăm toate tehnologiile diferite în spaţiul mic al capsulei şi să mai lăsăm spaţiu şi pentru oameni. Sperăm ca până la sfârşitul anului 2016 să terminăm şi o variană cu roţi”, au spus designerii.

Ecocapsulele se vor putea comanda de la sfârşitul anului 2015. Clienţii le vor primi în prima jumătate a anului 2016. Mai multe exemplare de capsule vor fi expuse la Festivalul Pionierilor de la Viena, între 28 şi 29 mai. 

Citeşte şi: FOTO INEDITE. Un american i-a construit un pat „Star Wars” fiului său

 

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă