13.1 C
București
sâmbătă, 16 martie 2024
AcasăSpecialGadgeturi inteligente pentru baie şi bucătărie

Gadgeturi inteligente pentru baie şi bucătărie

Trăim în era tehnologiei, iar oamenii au devenit dependenţi de gadgeturi indiferent de activitatea pe care o întreprind, aşa că nu avem de ce să ne mirăm că producătorii au inventat o mulţime de dispozitive inteligente, speciale pentru baie sau bucătărie, având rolul să ne relaxeze, informeze, ajute sau uşureze anumite activităţi de rutină. Nu ştim câţi dintre voi sunteţi la curent cu ultimele noutăţi, dar noi trebuie să recunoaştem că, pe măsură ce ne-am documentat pentru acest articol, am fost uimiţi de ce am aflat.

Gadgeturi pentru baie

Un cunoscut producător de telefoane mobile a lansat, la sfârşitul anului trecut, un device inteligent, special creat pentru a fi folosit… sub duş. Acesta este, în mod evident, rezistent la apă, şi se poate conecta la telefonul mobil prin Bluetooth. Astfel, puteţi asculta muzica preferată, pe care o selectaţi direct din duş, sau puteţi răspunde la telefon fără să fiţi nevoiţi să opriţi apa. Noul gadget oferă o multitudine de posibilităţi pentru a fi montat în baie, în funcţie de spaţiul disponibil. El poate memora până la cinci profiluri de utilizatori, fiecare cu setările lui, şi lista de melodii preferate, aşa că fiecare membru al familiei se poate delecta cu el după bunul său plac. O variantă mai ieftină este boxa rezistentă la apă, căreia îi puteţi regla doar volumul în timp ce vă aflaţi sub duş.

Senzorul inteligent pentru baie se montează într-un loc din care poate monitoriza întreaga încăpere, iar prin intermediul unei aplicaţii de pe telefonul mobil vă anunţă ce temperatură şi umiditate există în cameră, dacă baia este ocupată sau nu, dacă s-a umplut cada cu apă sau dacă s-a încheiat programul maşinii de spălat rufe. Un astfel de dispozitiv costă în jur de 50 de dolari şi poate fi comandat de pe site-urile de profil de peste Ocean.

Dacă vreţi să îi daţi încredere copilului, lăsându-l să se spele singur, dar totodată să îl ştiţi în siguranţă, aveţi la dispoziţie un sistem de monitorizare modern, care transmite imagini wireless către tabletă sau smartphone, chiar dacă în încăpere sunt aburi sau lumină slabă, graţie teehnologiei cu infraroşii. Mai mult, aparatul vă permite să vorbiţi cu copilul în direct, în cazul în care acesta are nevoie de o indicaţie sau de ajutor.

Priza inteligentă pentru baie poate fi controlată printr-o aplicaţie de smartphone, oprindu-i curentul, în cazul în care vă amintiţi că aţi plecat de acasă în grabă şi aţi uitat ceva în priză, în stare de funcţionare (de exemplu, placa de păr sau uscătorul de rufe). Cel mai mare avantaj este că veţi face economie de curent electric (cu siguranţă, ştiţi că majoritatea aparatelor din casă consumă curent când sunt conectate la priză, chiar dacă se află în stand-by) şi totodată veţi preveni posibilele accidente.

Lumini inteligente, pe care le puteţi controla printr-o bătaie din palme sau prin comenzi vocale. Totul este posibil acum! Ei bine, în timp ce faceţi o baie relaxantă, puteţi regla intensitatea luminii fără să fiţi nevoiţi să vă ridicaţi pentru a ajunge la întrerupător. Acelaşi principiu se poate aplica şi pentru sistemul de sonorizare, al cărui volum poate fi reglat prin comenzi vocale.

Butonul de panică inteligent se conectează la telefon şi, în momentul în care este acţionat, trimite automat un mesaj de urgenţă la numărul 112, transmiţând locaţia şi numele persoanei care ar putea avea nevoie de asistenţă. În cazul în care este vorba despre o persoană mai în vârstă sau cu o afecţiune cunoscută, sistemul le comunică autorităţilor şi posibila problemă medicală pentru care este nevoie să intervină. El poate fi setat să anunţe, pe lângă autorităţi, şi pe cei din familie, fiind extrem de util persoanelor care locuiesc singure – se ştie faptul că, în baie, anumite afecţiuni se pot agrava din cauza temperaturii şi a umidităţii ridicate.

Gadgeturi pentru bucătărie

Tableta integrată în blatul de lucru vă ajută să căutaţi uşor şi simplu reţete în timp ce gătiţi sau mailul de serviciu, pentru a fi mereu în contact cu clienţii sau colegii. În plus, vă puteţi uita la un film în timp ce gătiţi, îmbinând utilul cu plăcutul.

Frigiderul cu televizor încorporat şi hota dotată cu LCD şi DVD se află de mai mult timp în oferta marilor producători de electrocasnice care vor să ţină pasul cu progresul tehnologiei şi cu nevoile oamenilor de a fi informaţi şi de a face mai multe lucruri simultan.

Tigaia digitală şi paleta cu display LCD sunt o altă realitate şi se dovedesc extrem de utile pentru cei care nu sunt prea pricepuţi în bucătărie, pentru că, folosindu-le, este imposibil să ardeţi friptura. Acest dispozitiv are senzori de temperatură şi indică timpul necesar preparării grătarului. Puteţi selecta în şapte trepte temperatura de preparare a fripturii, iar tigaia vă anunţă când friptura este gata, prin alarmă.

O altă preocupare a omului modern este alimentaţia sănătoasă, aşa că un cântar digital care măsoară caloriile, grăsimea, colesterolul, precum şi proteinele sau carbohidraţii din alimente este binevenit în orice bucătărie. Cântarul dispune de 99 de memorii, peste 470 de coduri de alimente disponibile şi de taliometru. Asta înseamnă că este extrem de precis şi că îl puteţi considera un ajutor de nădejde, dacă sunteţi mereu la dietă.

Ce ne aşteaptă în viitor?

Designerii Fabian Kreuzer şi Markus Lorenz Schilling au lansat un prototip de frigider cu adevărat inovator. Acesta are capacitatea, prin intermediul RFID (identificare prin frecvenţă radio) integrat, să întocmească singur lista de cumpărături. Cu alte cuvinte, poate detecta în orice moment cantitatea alimentelor pe care le stochează şi termenul de valabilitate al acestora, afişând toate aceste informaţii pe un display aflat pe uşa sa. Mai mult, frigiderul inteligent poate sugera până şi idei de reţete ce pot fi preparate din alimentele pe care le stochează.

 

Cele mai citite

Primierul britanic, Rishi Sunak a vizitat Rolls Royce în Filton alături de vicepreședintele conservatorilor, deputatul Jack Lopresti

În data de joi, 14 februarie, prim-ministrul a vizitat facilitatea Rolls Royce alături de Jack Lopresti MP, membrul Parlamentului pentru zona respectivă. Această vizită...

România condamnă alegerile ruse din teritoriile ocupate temporar și anexate ilegal ale Ucrainei, dar și din Transnistria, Georgia, Abhazia și Osetia de Sud

România condamnă alegerile ruse în teritoriile ocupate temporar şi anexate ilegal ale Ucrainei, precum şi deschiderea secţiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii...

Mircea Geoană avertizează: “Trebuie să ne pregătim pentru încă câţiva ani de zile pentru o relaţie tensionată cu Rusia”

Mircea Geoană atenționează că va urma o perioadă lungă de tensiune cu Rusia. Într-un discurs susținut sâmbătă la Constanța, Geoană a subliniat că Rusia...
Ultima oră
Pe aceeași temă