16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialInvestiţi numai 270 de euro şi veţi avea confort maxim de sărbători....

Investiţi numai 270 de euro şi veţi avea confort maxim de sărbători. INSTABAI, sistem inteligent de control al incalzirii

Zi de zi, cu totii incercam sa gasim solutii eficiente pentru a reduce costurile facturilor de utilitati. Cu ajutorul tehnologiei de azi, ne putem permite sa avem o viata  mai plăcută, sa facem totul mai rapid, mai inteligent si, nu in ultimul rind, ECO. În materialul de faţă vom da ca exemplu un sistem inteligent de control al incălzirii in locuinţă ale cărui caracteristici esenţiale sunt economicitatea si cresterea confortului utilizatorului. Cu alte cuvinte, vă propunem o soluţie inteligentă dar accesibila care aduce confort în case şi economie în buzunare.

Cu ideea caselor inteligente suntem oarecum familiarizaţi. Un astfel de sistem asigură controlul automatizat al încălzirii, iluminatului şi chiar închiderea şi deschiderea jaluzelelor, realizându-se astfel economii substanţiale. De obicei investiţia este, însă, mare, iar in cazul montării unui sistem nou, sunt necesare modificări ale locuinței, un adevărat şantier care implică spargeri de pereţi şi cabluri. Exemplul pe care îl oferim se concentrează pe segmentul care poate aduce cele mai mari economii, şi anume încălzirea locuinţei.

Confortul care economiseşte bani

Sistemul ISTABAI permite reglarea temperaturii de la distanță cu mare precizie, asigurând creșterea confortului în casă și obținerea unor economii semnificative, de pana la 40%, la factura de încălzire. Se poate controla temperatura în toată casa, sau, individual, în fiecare cameră, in funcție de preferințe.  De asemenea, poate fi adaptat la majoritatea tipurilor de incălzire:  centrală proprie, centrală de bloc sau printr-un furnizor extern de energie termică (RADET), chiar și in cazul unui sistem de incălzire prin pardoseală.

Sistemul este controlat prin intermediul telefonului mobil, al computerului, de oriunde în lume, în timp real. Cu ajutorul interfeței grafice se pot configura, simplu și rapid, temperaturile, pe intervale orare, zile și luni, pentru întreaga casă sau pentru fiecare cameră în parte.

Aplicația web este foarte ușor de utilizat, permițând modificarea parametrilor grafici de funcționare, astfel încat temperatura se modifică în timp real.  La achiziționarea sistemului Istabai utilizatorul va putea crea un cont gratuit, iar aplicația web va fi accesibilă de la orice calculator și orice browser de internet.

Aplicațiile mobile gratuite pot fi descărcate de pe App Store (pentru iPhone) sau in GooglePlay (pentru Android), pur și simplu prin căutarea "Istabai".

Este de remarcat faptul că instalarea durează câteva minute, fără a fi nevoie de personal specializat. Iar Comunicarea între echipamente se realizează prin frecvență radio proprie și nu necesită modificări ale casei.

Economii

Prin reducerea temperaturii când nu este nimeni acasă și creșterea temperaturii când sunteți în drum spre casă, se poate realiza o economie de pana la 40% din factura de încălzire, mai ales dacă se face o planificare riguroasă. Cele mai mari economii se realizeaza atunci cand fiecare calorifer este controlat individual.

Confort si mobilitate

Se poate  controla temperatura in casa de oriunde v-ati afla in lume, direct prin telefonul mobil iar setarile intiale pe zile si intervale orare pot fi modificate in timp real.

Usor de utilizat

Instalarea dureaza 20 de minute si nu necesita personal specializat, putând fi efectuată de proprietar (Do-It- Yourself). Sistemul este comod deoarece nu necesită modificari ale peretilor sau cabluri inestetice , iar inregistrarea echipamentelor pe site este simpla si rapida. Este creat pentru: apartamente, case, cladiri de birouri, pensiuni si hoteluri, fiind ideal pentru case de vacanta

 Investiţie mică

Investiția este de 270 de euro pentru un sistem simplu care asigură temperatură dorită, aceeași în întreaga locuinţă şi care consta într-o stație de bază, un senzor de temperatură și un modul de comunicare (comutator) pentru centrală. Funcționarea este oarecum asemanatoare cu cea a unui termostat, însă deosebirea esentiala consta în faptul că reglarea se poate face de la distanţă iar senzorul se poate amplasa în orice loc, fiind cel mai precis senzor de temperatură existent pe piață (permite reglarea temperaturii cu o precizie de 0,1 grade!).

Pentru a maximiza economia la factura de încalzire, putem controla temperatura din fiecare camera individual. Este nevoie, în afară de statia de baza, de un pereche senzor de temperatura – regulator de calorifer (asemănător cu robinetul cu cap termostatat) care se monteaza pe fiecare calorifer. Întreg sistemul de incalzire al casei poate fi controlat ușor prin intermediul unui computer, smart phone sau tabletă. Este de remarcat faptul că o stație de bază acopera o suprafață pe o rază de 500 m2, si poate fi utilizat si pentru case cu mai multe nivele.

Economia generata de un sistem complet este de pana la 40% din factura de incalzire, in functie de izolarea apartamentului.

De exemplu, pentru un apartament de 3 camere cu incalzire pe orizontala (centrala de bloc) investitia este de 592 euro. Dupa instalarea sistemului in apartament, au fost realizate economii de 40% la factura de incalzire in lunile de iarna. Sistemul va fi amortizat in aproximativ 3 sezoane. 

Proprietarii caselor de vacanta se pot conecta în timp real cu casa lor, de oriunde și pot controla temperatura în casă, fără a fi nevoie să apleze la vecini. Pentru casele de vacanță se poate utiliza sistemul Istabai de bază, format dintr-o stație de bază, senzor de temperatură și un modul de comunicare pentru centrală, pornind de la 270 euro.

Danemar este o companie cu traditie pe piata romaneasca de pe peste 20 ani, fiind unic distribuitor al produselor Istabai in Romania şi oferind utilizatorilor din Romania posibilitatea de a comanda echipamente direct la un partener local. Astfel clientii pot beneficia de consultanta privind configurarea optima a sistemului, instalare, garantie, service, actualizare software si alte servicii, furnizate de un personal calificat.

Cu o echipa de management vizionara, DANEMAR si-a extins activitatea in 2015, orientandu-se catre un domeniu de viitor – sisteme pentru case inteligente.

Contact: info@istabai.ro   ; telefon: 021 310 7372

Website: www.istabai.ro

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă