18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialLumina vine de la Frankfurt - Eveniment la orizont: Light+Building

Lumina vine de la Frankfurt – Eveniment la orizont: Light+Building

Mai puţin de două săptămâni au rămas până la deschiderea târgului Light+Building (13 martie),  cea mai importantă expoziţie mondială ce combină în mod fericit arhitectura cu tehnologia din domeniile iluminatului, ingineriei electrice şi automatizării clădirilor şi prezintă soluţlii pentru reducerea consumului de energie şi creşterea confortului în clădiri.

La această ediţlie, toate segmentele domeniului vor fi reprezentate, de la tehnologia iluminatului cu LED, energia din surse regenerabile cu panouri fotovoltaice, electro-mobilitate (automobil electric), până la utilizarea inteligentă a energiei electrice prin smart metering (contorizare inteligentă) şi smart grid (reţea inteligentă. Graţie combinaţiei dintre tehnologia iluminatului şi cea a serviciilor inteconectate pentru clădiri, firmele expozante vor prezenta un spectru integrat de produse şi servicii, care aduc o contribuţie decisivă la exploatarea la maxim a potenţialului de economisire a energiei clădirilor.

Revoluţia produsă in iluminat de LED este din ce în ce mai evidentă. Mica joncţiune semiconductoare care emite lumină, fenomen descoperit la inceputul anilor '60, işi arată acum valoarea. Dezvoltările din ultimii ani au făcut posibilă realizarea de LED-uri a căror lumină cu nuanţe de culoare diferite să poată oferi confort vizual oamenilor. Controlul fin al intensităţii luminoase a LED-ului a făcut posibilă realizarea unor corpuri de iluminat cu performanţe deosebite in reglaj. Pentru arhitecţi şi designeri este deosebit de important să fie prezenţi la aceast eveniment, unde vor lua cunoştinţă cu diverse aplicaţii, în special în domeniul iluminatului, aceasta fiind o temă centrală şi care este privit prin cele două criterii majore ale momentului. În primul rând este vorba despre economia de energie iar, pe de altă parte, calitatea şi designul luminii care aduc un confort deosebit în locuinţe.

Vor fi prezentate numeroase soluţii de control al luminii, atât integrate în sisteme complete de management al clădirii (controlul sistemului de încălzire, iluminat, perdele/draperii, etc) care transformă locuinţele în case inteligente, la sistene simple şi la îndemâna oricui care asigură controlul iluminatului. Cu ajutorul acestora se pot realiza scenarii privind iluminatul – închiderea şi deschiderea luminii, eventual pe zone/funcţiuni, la anumite ore sau perioade de timp, realizarea de intensităţi diferite şi diverse nuanţe de culori, etc. Iar toate acestea se pot face de la distanţe foarte mari datorită transmiterii comenzilor wireless. Acest sisteme sunt ieftine, se pot implementa uşor, fără a fi necesare şantiere, şi în cazul apartamentelor din blocuri.

Deasemenea, vizitatorii târgului se pot bucura de LUMINALE, când zone şi spaţii din cele mai diferite ale oraşului Frankfurt devin locul de expunere a unor soluţii de iluminat.arhitectural şi artistic originale.

 

 

 

Cele mai citite

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă