13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMobilitatea, tema centrală a forumului Cities of Tomorrow

Mobilitatea, tema centrală a forumului Cities of Tomorrow

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Asociația Zeppelin organizează în data de 24 martie 2015 la hotel Crowne Plaza din București cea de-a treia ediție a forumului Cities of Tomorrow, cea mai importantă întâlnire din România dintre business, arhitectură și administrație.

Evenimentul este gândit ca un mix intens și bogat de prezentări, discuții într-un cadru organizat și networking. Conferințele unor personalități internaționale se combină cu analize și propuneri adaptate contextului românesc. Discutăm împreună despre cum ne mișcăm în și între orașe, despre cum se mișcă orașele și arhitectura, despre cum să accelerăm și să ghidăm dezvoltarea, despre noi sisteme de transport și infrastructură inteligentă, tehnologii pentru comunicare, gestiune și construcții.

O sesiune comună, „Orașe inteligente, mobilitate inteligentă” și două workshop-uri separate, „Oameni mobili, arhitectură mobilă” și ”Orașe în mișcare” tratează mobilitatea din două perspective:

1. Relația dintre mobilitate și oraș

Vorbim despre ultimele tendințe în transportul public și privat – sisteme de management și vehicule inteligente, infrastructură, intermodalitate, car-sharing, smart parking, viziuni și politici de mobilitate, proiecte și operațiuni concrete. Toate acestea sunt puse în legătură cu perspectiva urbană și cea economică: strategii și planificare, dezvoltare urbană, mobilitate, investiții și piața de real estate, orașul sustenabil. Cei doi vorbitori internaționali, specialiști de prestigiu, vor prezenta tendințe de ultimă oră și filozofia și acțiunile de succes. Specialiști români din domeniul transportului, afacerilor, arhitecturii, reprezentanți ai companiilor de top și ai administrației dezbat situația și perspectivele din Romania.

2. Mobilitatea de dincolo de transport. O lume în mișcare

Înțelegem prin mobilitate și transformările rapide, evoluțiile explozive din tehnologiile de comunicații și control și, în general, din revoluția digitală și implicațiile acestora asupra societății, folosirii spațiului și, deci, a arhitecturii și amenajărilor. Discutăm despre casa și biroul viitorului, despre noi modele de afaceri, noi consumatori și noi piețe, revoluția verde și noua paradigmă a construcțiilor (inclusiv integrarea vehiculelor inteligente și a sistemelor de transport colaborativ), dar și despre crearea și regenerarea spațiilor urbane și a construcțiilor existente.

Cei doi Key-speakers și-au confirmat deja prezența:

Michael Horodniceanu, Ph.D., președinte al MTA Capital Construction, supervizează în prezent proiecte în valoare de peste 20 miliarde USD. În trecut a ocupat postul de New York City’s Traffic Commissioner. Expert in domeniul infrastructurii de transport, atât în domeniul public cât și în cel privat.

Prof. Jörn Walter, Chief Urban Planner al orașului Hamburg, Germania. Expert in dezvoltare urbană și arhitectură, deținător al „Schinkelpreis Städtebau” (Premiul Schinkel pentru urbanism), profesor invitat la Universitățile din Viena, Dresda și Hamburg.

Pentru înscrieri la conferință: Rosemarie Negrea, Consultant Market Entry & Business Development, Representative of Expo Real München for Romania, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Tel: +40 21 2079167, Fax: +40 21 2231538, E-Mail: negrea.rosemarie@ahkrumaenien.ro

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă