11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialParchetul dă viaţă casei tale! Montează-l corect cu ajutorul produselor Sika

Parchetul dă viaţă casei tale! Montează-l corect cu ajutorul produselor Sika

Te gândeşti să îţi renovezi locuinţa? Dacă vrei o schimbare de design, un nou model de parchet ar putea fi soluţia ideală pentru tine. Acesta poate aduce un plus de căldură, originalitate şi rafinament oricărei locuinţe. Atenţie însă, pentru a nu întâmpina probleme ulterioare trebuie să acorzi o importanţă crescută fiecărui detaliu, începând cu alegerea tipului de parchet şi continuând cu lipirea şi finisarea acestuia.

Astfel, deşi montarea parchetului nu pare a fi o acţiune foarte dificilă, fără ajutor specializat poţi pierde din vedere detalii care, în timp, pot avea impact negativ atât asupra lucrării, cât şi asupra gradului de confort din locuinţă, ducând la apariţia cheltuielilor suplimentare.

Cu siguranţă nu îţi doreşti ca lamelele de parchet să se umfle, să se desprindă sau să scârţâie la cea mai mică atingere. În acest sens, lipirea corespunzătoare a parchetului este o etapă esenţială care asigură acestuia o durată de viaţă mai lungă şi, de asemenea, te scuteşte de neplăcerile care pot apărea odată cu trecerea timpului.

Pentru a răspunde nevoilor tale, Sika a lansat pe piaţa locală SikaBond-T40, un nou adeziv elastic profesional, special conceput pentru lipirea parchetului dublu sau triplu stratificat, ce îţi va asigura un grad optim de confort pentru o lungă perioadă de timp.

Deoarece vine într-o formă predozată şi este foarte uşor de aplicat, cu ajutorul noului produs lansat de Sika vei putea obţine un parchet perfect montat, chiar şi fără ajutorul unor meşteri specializaţi. În plus, SikaBond-T40 nu conţine solvenţi şi nu are miros.

Un nou produs de la Sika, special creat pentru lipirea parchetului stratificat

De ceva timp te gândeşti să îţi înlocuieşti vechile plăci de parchet cu unele mai moderne, din lemn dublu sau triplustratificat? În general, pentru lipirea acestui tip de parchet trebuie să acorzi o importanţă crescută procesului de montaj şi, în special, soluţiei de lipire pe care o alegi.

Sika este atentă la nevoile tale şi, de aceea, a lansat pe piaţa locală SikaBond-T40, un nou adeziv elastic fără solvent, special conceput pentru lipirea plăcilor din lemn dublu sau triplustratificat.

Pe lângă faptul că noul produs te va ajuta să obţii un parchet perfect montat, ce va beneficia de o rezistenţă de durată, un alt avantaj major al folosirii adezivului SikaBond-T40 constă şi în gradul ridicat de confort pe care ţi-l va oferi.

Astfel, datorită elasticităţii ridicate de care dispune, produsul are capacitatea de a atenua considerabil zgomotele deranjante de paşi, împiedicând vibraţiile libere ale pardoselii. De asemenea, este important să ştii că acesta nu conţine solvenţi şi nu emană un miros specific, ce ar putea deranja o anumită perioadă după montare.

Dincolo de toate acestea, SikaBond-T40 are şi avantajul unei lucrabilităţi foarte bune şi a unei fixări rapide, pardoseala putând fi circulată sau şlefuită după numai 24 de ore de la instalare. În acest mod, camera poate fi repusă în funcţiune rapid şi disconfortul renovării devine aproape inexistent.

De asemenea, noul produs are o adeziune foarte bună pe o varietate de substraturi, fiind recomandat chiar şi pentru lipirea parchetului stratificat peste sistemele de încălzire în pardoseală.

Evită apariţia problemelor nedorite printr-un montaj corect!

Când vine vorba de utilizarea produsului SikaBond-T40, nu trebuie să fii specialist pentru a-l putea aplica în mod corect, însă, pentru a preîntâmpina eventualele probleme, trebuie să urmezi o serie de paşi standard. Iată ce îţi recomandă profesioniştii Sika:

1. Pregăteşte corespunzător stratul-suport

Pentru a asigura un montaj de lungă durată, înainte de a aplica soluţia de lipire SikaBond-T40, trebuie să te asiguri că stratul- suport este nivelat, omogen, curat şi perfect uscat iar vopseaua, laptele de ciment sau alte particule neaderante trebuie îndepărtate.

Astfel, în cazul majorităţii tipurilor de straturi-suport (beton, şapă pe bază de ciment, şapă anhidrică sau alte substraturi), suprafaţa trebuie şlefuită şi curăţată cu ajutorul unui aspirator industrial. De asemenea, la aplicarea pe şapele cu un conţinut de umiditate de până la 4%, specialiştii recomandă şi utilizarea unei amorse pentru reglarea umidităţii, Sika Primer MB fiind soluţia ideală în acest sens. Aceasta penetrează stratul-suport şi îl rigidizează, făcând posibilă lipirea parchetului, fără a fi necesară înlocuirea vechii şape. În acest fel, vei scăpa de murdărie şi praf, economisind timp şi reducând considerabil costurile.

2. Respectă condiţiile de aplicare ale produsului

Un alt pas esenţial care trebuie luat în calcul înainte de aplicarea SikaBond-T40 ţine şi de respectarea temperaturii substratului, a temperaturii ambientale, cât şi conţinutului de umiditate permis pentru stratul-suport.

În timp ce temperatura ambientală trebuie să fie cuprinsă între +15 şi +30 de grade Celsius, în timpul aplicării adezivului temperatura stratului-suport nu trebuie să fie sub 15 grade, respectiv sub 20 grade Celsius pentru sistemele de încălzire în pardoseală. În ceea ce priveşte conţinutul de umiditate al stratului-suport, acesta trebuie să aibă valori între 0,3 şi 12%, variind în funcţie de tipul de suprafaţă pe care se aplică.

3. Aplică uniform adezivul cu ajutorul unei gletiere cu dinţi

După ce te-ai asigurat că stratul- suport este pregătit corespunzător şi că se respectă condiţiile standard de utilizare, adezivul se va putea aplica, distribuindu-se uniform cu ajutorul unei gletiere cu dinţi, direct din găleată.

Atenţie însă, pentru lipirea plăcilor lungi, late sau pe straturi- suport uşor denivelate se recomandă folosirea unei gletiere cu dinţi mai mari, pentru a preveni formarea de spaţii goale.

4. Montează plăcile de parchet

Imediat după aplicarea adezivului se va începe montarea plăcilor de parchet, presând astfel încât partea inferioară a lamelei să intre în contact direct cu adezivul, iar pentru a îmbina plăcile de parchet între ele vei avea nevoie de un ciocan şi de un bloc de impact.

În ceea ce priveşte montajul, este recomandat ca acesta să înceapă dintr-un capăt al camerei, lăsând un spaţiu de circa 10-15 mm între pardoseală şi perete. De asemenea, este indicat ca la aplicare să se ţină cont şi de instrucţiunile de montaj ale producătorului pardoselii din lemn, precum şi de normele standard pentru construcţii.

5. Finisează parchetul şi curăţă urmele de adeziv

După ce procesul de montaj a fost finalizat, adezivul proaspăt neîntărit rămas pe suprafaţa parchetului trebuie îndepărtat imediat cu ajutorul unei cârpe curate sau, dacă este necesar, se va curăţa cu ajutorul Sika Remover-208 sau cu şerveţelele Sika TopClean-T. Atenţie însă, dacă alegi să foloseşti Sika Remover-208, înainte de uilizare trebuie să testezi compatibilitatea finisajului suprafeţei din lemn (lac, baiţ etc.) cu acţiunea acestui produs.

Mai multe detalii despre noul adeviz pentru parchet SikaBond-T40, dar şi despre alte produse Sika, poţi găsi pe www.sika.ro, cât şi în reţelele DIY partenere: Ambient, Artsani, Bricostore/ Brico Depot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin şi Mr. Bricolage.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă