13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPremiile Tile of Spain pentru proiecte de arhitectură şi design interior cu...

Premiile Tile of Spain pentru proiecte de arhitectură şi design interior cu plăci ceramice

Juriul condus de Emilio Tuñón s-a reunit la sfârşitul lunii noiembrie la Castellon pentru a desemna câştigătorii celei de a 13-a ediţii a concursului Tile of Spain care se bucură de o mare apreciere în rândul arhitecţilor şi designerilor din întreaga lume.

La categoria Arhitectură, cel mai apreciat proiect a fost cel de restaurare al unei clădiri istorice din Lisabona, în timp ce la categoria Design Interior câştigător a fost tot un proiect de restaurare, şi anume al mănăstirii Castelului Batxi  din provincia Castellon. Proiectul realizat de El Fabricante de Espheras Studio a fost remarcat prin transformarea conceptuală a spaţiului interior al mănăstirii în stil renascentist prin includerea unor suprafeţe lucioase de dimensiuni mari care realizează o “construcţie virtuală” precum şi a unui perete din teracotă tradiţională.

Câştigător la arhitectură, proiectul Casa Principele Real din Lisabona, clădire pe 5 etaje, se evidenţiază prin strălucita interpretare a faţadei casei istorice, cu folosirea unor plăci ceramice tradiţionale cu textură originală. Autorii proiectului au fost Vasco Correira şi Patricia Sousa de la COMARIN Arguitectos.

În cazul Casei Andomio (proiect bosch.capdeferro arguitectures) a fost apreciată aplicarea inteligentă a plăcilor ceramice glazurate în spaţiul existent ca mijloc de catalizare a utilizării luminii interioare între interior şi exterior.

Două menţiuni speciale au fost acordate în cazul unui proiect de restaurare a unei case din Barcelona, respectiv pentru amenajarea unui magazin. Alte proiecte menţionate au fost Casaandomio şi catedrala St. Pau.

La categoria Grad Final Proiect  premiul a fost acordat pentru "Alfama 2.0"  Maríei González Aranguren  de la Şcoala de arhitectură din Madrid (ETSAM).

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă