13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialPrimăvara folosiţi materialele textile pentru un look nou în casă

Primăvara folosiţi materialele textile pentru un look nou în casă

Aşa cum au demonstrat expoziţiile home&deco precum şi cele orientate pe materiale textile, piaţa prezintă o varietate extrem de mare de materiale textile, de la cele clasice la cele orientate pe design. De aceea este bine de ştiut care sunt tendinţele care se manifestă în domeniul materialelor textile şi cum pot fie ele utilizate pentru a oferi un nou look în interioare.

Materialele textile şi obiectele care înglobează materiale textile sunt ideale pentru a oferi un nou look şi o ambianţă trendy la interior. În plus, conferă o atenţie sporită aspectelor contemporane. Multe din materialele textile sunt integrate direct în spectrul casei, precum şi în diverse obiecte de tipul  decoraţiunilor. La expoziţia Ambiente s-au regăsit, de exemplu, textile pentru case de toate felurile, de la cele la modă pentru ambientări moderne, la cele clasice de tipul feţe de masă şi şervete brodate, cuverturi de pat sau draperii, inclusiv articole confecţionate din blană naturală sau imitaţie. În topul tendinţelor se găsesc în continuare pernuţele moderne, iar ca noutate sunt cele  decorative cu modele geometrice. Aisa Bengston, de exemplu, a prezentat pernuţe şi textile pentru pereţi cu motive fotografice contemporane.

Interioarele devin mai calde şi mai colorate în 2014 iar cele care sunt „responsabile“ în primul rând de această tendinţă sunt tocmai materialele textile. Modelele grafice, tonurile pastelate, glamour-ul, broderiile elaborate şi imprimeurile speciale sunt cuvintele-cheie şi ele sunt alese să realizeze accentele pentru designul de interior.

În acelaşi timp, specialiştii atrag atenţia că percepţia şi culorile devin tot mai importante pentru consumatori ca şi utilizarea materialelor naturale. Inul, lenjeriile, bumbacul şi mătasea sunt naturale şi oferă senzaţii plăcute la atingere.

Între alte tendinţe semnalate se numără şi asocierile neaşteptate: de materiale textile, textile cu alte materiale, de culori etc. Pielea şi mătasea cu fir asigură o tentă de eleganţă, la fel ca şi materialele textile cu aspect de cupru şi catifea.

Claudia Herke de la biroul de design bora.herke.palmisano, desemnat să identifice tendinţele de design interior la manifestările organizate de Messe Frankfurt (home&deco, art&crafts – Ambiente, Tendence, materile textile – Haimtextile, iluminat – light&building etc.), remarcă faptul că materialele textile reflectă cel mai bine temele la modă şi tendinţele deoarece ele se prezintă direct prin percepţia senzorială, material, design şi simţuri. Se pot face astfel legături directe, de exemplu, caşmirul este asociat cu luxul iar lâna cu confortul.

O serie întreagă de materiale textile, de la cele pentru perdele şi draperii la cele pentru pereţi şi tapiţerii (inclusiv  atelier de croitorie şi asistenţă expertă pentru alegere), puteţi găsi la Decora Design, www.DecoraDesign.ro, showroom în incinta Palatului Brătianu, str. Visarion nr.4. De exemplu, colecţii branduri renumite ca: Zimmer&Rhode, Alhambra, Kobe, Unland, Prestigious Textiles.

 

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...
Ultima oră
Pe aceeași temă