13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialProiect de arhitectură: LOCUINȚĂ UNIFAMILIALA CU ACCENTE CONTEMPORANE

Proiect de arhitectură: LOCUINȚĂ UNIFAMILIALA CU ACCENTE CONTEMPORANE

Aria construită = 130.55mp

Aria construită etaj = 101.55mp

Aria construită mansarda= 25.53mp

Aria desfașurată = 252.44mp

Acest proiect de locuință realizat de arh. Alexandra Antohi (alexandra.arh@yahoo.com) se adresează unei familii de 2-5 persoane și poate fi construită pe un lot de minim 400mp, cu o deschidere mai mare de 15m. Încadrându-se într-o formă aproape pătrată, construcția iese în evidență printr-o combinație de elemente bine echilibrate.

 Din punct de vedere al partiului arhitectural, locuința este concepută pe principiul zonei de zi la parter, cu zona de noapte la etaj și o zonă de relaxare/cameră de joacă la mansardă. 

 La parter, intrarea în casă se face printr-un vestibul, acesta comunicând atât cu exteriorul, cât și cu garajul. Din vestibul se intră într-un living generos, ce reprezintî punctul maxim de interes al casei. Din living se poate accesa bucătăria, grupul sanitar, dormitorul sau scara către etaj și mansardă. Camera tehnică se poate accesa din garaj, fără a fi necesar să ieșim din casă complet. Spatiul de sub rampa superioară a scării se poate inchide si folosi pe post de depozitare.

            La etaj sunt amplasate două dormitoare de copii, cu un gruo sanitar comun, accesibil din hol, precum și un dormitor matrimonial cu grup sanitar propriu si cameră separată de dressing. În plus, etajul beneficiază de o terasă generoasă, perfectă pentru activități de relaxare. Mansarda conține atăt spațiul de hobby, cît și accesul către pod, un loc în plus pentru depozitarea lucrurilor.

            Din punct de vedere structural, s-a optat pentru o structură în cadre de beton armat, cu închideri din zidărie de BCA de 30cm, termoizolate cu polistiren sau vată bazaltică, cu o grosime de 10cm. Zidurile interioare sunt prevăzute parțial din BCA de 15cm si parțial din gips-carton, cu grosime de 10cm. Acoperirea se face cu o sarpantă de lemn, peste care avem o invelitoare din tiglă ceramică.

             Din punct de vedere estetic, volumetria se desfașoară în jurul formei semi-circulare a livingului. În plus, jocul de forme ți culori transformă vizual casa într-un obiect bine definit pe toate cele patru fațade. Pergola decorativă ce definește accesul în casă reia vizual pantele acoperișului. Pentru a păstra proporții cât mai echilibrate, acoperișurile sunt mai coborâte decât la o locuință obișnuită, în dormitoare tavanul fiind parțial mansardat.

            Proiectul reprezintă o variantă estetică de locuință confortabilă și încăpătoare, putând fi construită cu ușurință pe tipuri diverse de teren, în oraș sau în afara lui.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă