21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRecomandările Chic Ville: Cum să decorezi în stil retro

Recomandările Chic Ville: Cum să decorezi în stil retro

Deoarece stilul retro este foarte uşor de integrat în orice locuinţă, Chic Ville, conceptul  de magazin home&deco 100% ambiental, propune o serie de decoraţiuni interioare, dar şi câteva sfaturi pentru a obţine un ambient de acest tip.

„Caracterizat ca fiind un univers în care pasionaţii vremurilor de demult îşi pot da frâu liber imaginaţiei, ambientul retro se obţine foarte uşor şi ascunde multe comori descoperite prin magazinele de antichităţi sau achiziţii contemporane care imită patina timpului, toate combinate într-un discurs creativ, potrivit personalităţii locuitorilor”, a declarat Marius Şerbănescu, Director de Achiziţii al Chic Ville.

Potrivit acestuia, frumuseţea acestui stil se regăseşte în numeroasele variante de adaptare, întrucât stilul retro nu cunoaşte o paletă de culori predefinită şi nici un set de motive impuse. Viziunea generală a stilului presupune integrarea perspectivei personale în funcţie de perioada artistică pe care clientul doreşte să o reinterpreteze în propriul spaţiu.

Astfel, pasionaţii de arta Rococo pot include în amenajare multe elemente de decor în care se va regăsi rocaille-ul, precum ramele oglinzilor, mobilier sau rame foto, pe când fanii ArtDeco pot apela la culori puternice şi forme geometrice îndrăzneţe. Pe de altă parte, cei care îşi găsesc inspiraţia în ArtNouveau pot opta pentru decoraţiuni cu motive vegetale, în timp ce adepţii stilului victorian îşi pot decora încăperile cu numeroase antichităţi, sfeşnice şi tablouri inspirate din natură.

Este important de reţinut faptul că amenajarea unui spaţiu în stil retro presupune utilizarea unor mici decoraţiuni de efect, precum felinare antichizate, rame foto în stil vechi, sfeşnice aprinse şi sticle decorative, dar şi cutii din metal, cu aspect vintage.

Un mare avantaj al acestui stil este uşurinţa cu care poate fi implementat şi într-un decor deja existent, prin inserarea unor obiecte cu iz vintage precum oglinzile disponibile într-o gamă largă de culori, ramele foto, suporturi pentru cărţi, un glob pământesc în stil vechi sau un clopot de sticlă sub care se odihneşte o statuetă în acelaşi stil.

„Evident, casele de epocă sunt ideale pentru construirea unui stil retro, mai ales având în vedere faptul că se pot obţine contraste foarte ingenioase mixând elemente din diverse epoci, care vor „concura” cu istoria clădirii. Însă aceasta nu este o condiţie obligatorie, întrucât şi cei ce locuiesc la bloc pot surprinde stilul retro prin integrarea unor decoraţiuni specifice sau piese de mic mobilier atent selecţionate”, a menţionat reprezentantul companiei.

În ceea ce priveşte persoanele care adoptă stilul retro, specialiştii Chic Ville le caracterizează ca având personalităţi curioase, curajoase, fiind persoane care îşi doresc să trăiască într-un decor original, rupt din alte timpuri. De asemenea, stilul retro este dedicat persoanelor răbdătoare, care sunt dispuse să aloce un timp îndelungat completării amenajării.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă