24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialRenovarea băii în timp record

Renovarea băii în timp record

Renovarea completă a locuinţei aduce după sine multe avantaje. Pe lângă confortul sporit pe care îl obţii, scapi de disconfortul renovării treptate, pe încăperi, deci de mai multe etape de şantier în casă.

Există situaţii când timpul sau bugetul nu îţi permite să renovezi toate încăperile odată. De cele mai multe ori, spaţiile care “scapă” renovării sunt băile. Fiind încăperi expuse umezelii, finisajele au de suferit. În plus, din cauza vechimii, devin mult mai greu de integrat într-un decor nou.

Dacă faci parte din categoria de mai sus, înţelegem de ce nu mai poţi amâna până la primăvară înlocuirea finisajelor din baie. Vestea bună este că o poţi renova în timp record. Cu alte cuvinte, începi lucrările dimineaţa şi seara poţi să foloseşti baia din nou.

Mai întâi trebuie îndepărtate vechile finisaje. Dacă pardoseala este dreaptă, nu mai e nevoie de şapă, deci se poate trece direct la montarea noilor finisaje. Dacă alegi materialele potrivite, poţi scurta considerabil timpul de execuţie. Pentru lipirea plăcilor de gresie şi faianţă îţi recomandăm Adesilex P9 Express de la Mapei, un adeziv pe bază de ciment, de înaltă performanţă, cu priză rapidă pentru plăci ceramice.

Fiind un adeziv “rapid”, Adesilex P9 Express reprezintă cel mai potrivit produs atunci când vrei să renovezi în timp foarte scurt un spaţiu. Adezivul poate fi utilizat atât la interior, cât şi la exterior. Cu alte cuvinte, dacă ai cumpărat o cantitate mai mare decât cea necesară, o poţi refolosi la renovarea altor spaţii interioare şi exterioare, cum ar fi bucătăria, holul, terasa etc.

În condiții normale de temperatură și umiditate, timpul deschis (adică perioada de timp în care adezivul întins pe suport are aderență la plăcile de finisaj) este de aproximativ 20 de minute. Condiţiile de mediu nefavorabile (vânt, soare puternic etc.) sau un substrat foarte absorbant pot să reducă drastic acest timp deschis la doar câteva minute.

Adesilex P9 Express se diferenţiază de alti adezivi prin faptul că suprafata placata va fi aptă pentru trafic pietonal uşor după numai 8 ore! De asemenea, chituirea rosturilor la pereţi se poate face după 4 ore, iar la pardoseală, după 8 ore. Altfel spus, dacă meşterul începe montajul plăcilor ceramice dimineaţa devreme, când te întorci seara acasă, poţi călca fără griji pe noua pardoseală din baie.

Spor la treabă!

 

Cele mai citite

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

VINARIUM, cel mai important concurs internațional de vin din Europa Centrală și de Sud-Est, se ține la Ploiești

Ediția XXI a VINARIUM International Wine Contest are loc în perioada 23-26 mai 2024 la Ploiești. Concursul este organizat de ASER Consulting & Management și...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...
Ultima oră
Pe aceeași temă