15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialRevine cererea pentru proiectele rezidenţiale şi comerciale

Revine cererea pentru proiectele rezidenţiale şi comerciale

Potrivit Symmetrica în acest an se poate observa o uşoară creştere a cererii de pavele destinate proiectelor rezidenţiale şi comerciale, piaţa fiind însă în continuare susţinută de proiectele publice de infrastructură.

„În ultimii ani, piaţa de pavele şi borduri vibropresate din România a fost susținută, în mare parte, de proiectele publice de reabilitare a trotuarelor, piețelor și zonelor pietonale. În acest an însă estimăm un avans uşor al cererii de pavele pietonale şi o creştere a numărului de proiecte rezidenţiale şi comerciale în care ne vom implica”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Raportat la mixul de produse al Symmetrica, pentru 2014 reprezentantul companiei estimează că 40% din livrări vor fi de pavele pietonale, comparativ cu 35% în 2013. În acelaşi timp însă, anul acesta poate aduce o scădere uşoară a cererii de borduri şi rigole determinate mai ales de numărul mai mic de proiecte publice sau de infrastructură ce se află în execuţie.

„Anul acest am observat şi o creştere uşoară a cererii de produse industriale – dale, rigole, capace de rigole – companiile investind tot mai mult în amenajarea spaţiilor din vecinătatea unităţilor de producţie, depozitelor, etc.”, a mai spus Sebastian Bobu.

În ceea ce privește capacitatea de producție Symmetrica, în prezent, compania produce în cele 5 fabrici ale sale aproximativ 11.500 metri de pavele şi borduri pe zi, având o acoperire geografică care o transformă în principalul producător de profil, la nivel naţional. Din totalul produselor livrate, 40% sunt pavele pietonale, 15% pavele carosabile, 40% boduri şi 5% rigole, capace de rigole, dale.

Dincolo de schimbarea uşoară a mixului de produse vândute şi de majorarea cererii pe segmentul pavelelor destinate sectorului rezidenţial sau comercial, anul în curs ar putea aduce și o stagnare a prețului pentru pavele şi borduri, după ce în 2013 s-a înregistrat o uşoară creştere în acest sens.

 

Cele mai citite

Premieră! Petrocub Hînceşti, campioana la fotbal a Republicii Moldove

Echipa de fotbal Petrocub Hînceşti a scris istorie în Republica Moldova, devenind pentru prima dată campioană națională, după remiza obținută sâmbătă, 1-1, pe terenul...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...
Ultima oră
Pe aceeași temă