10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSAINT-GOBAIN: habitatul durabil este la îndemâna românilor

SAINT-GOBAIN: habitatul durabil este la îndemâna românilor

Aşteptările asupra construcţiilor noilor clădiri sunt din ce în ce mai mari astăzi, în era proiectării digitale prin intermediul tehnologiei de modelare informaţională a clădirii (BIM-Building Information Modeling). Presiunea datorată creşterii economice, completată de necesitatea de a gestiona cu atenţie finanţele publice, dar şi creşterea semnificativă a nivelurilor construcţiilor, toate acestea au ca rezultat nevoia de a construi rapid, cu costuri cât mai mici și deșeuri cât mai puține.

Acest lucru presupune noi soluții capabile să răspundă tuturor provocărilor, fără a compromite performanţa şi calitatea. Saint-Gobain oferă soluții de izolare a clădirilor, proiectate în detaliu, folosind expertiza și experienţa mărcilor sale.

Nevoia tot mai mare de clădiri și infrastructură încurajează cererea de game de produse accesibile, potrivite condițiilor locale. Odată cu apariția unei noi clase, cea de mijloc, în țările cu economii emergente, Saint-Gobain oferă soluții durabile pentru a îmbunătăți confortul spațiilor urbane pentru locuit.

Din 2011, populația lumii a depășit numărul de 7 miliarde de locuitori și este de așteptat să ajungă la 9,6 miliarde în anul 2050. Această creștere este un catalizator pentru migraţia către mediul urban: populația care trăiește în orașele lumii va ajunge la 66% până în 2050, față de 54% în 2014.

Saint-Gobain dorește să le ofere clienților săi și tuturor celor interesați o reală valoare adaugată prin dezvoltarea și distribuirea de soluții inovatoare, ce reduc impactul clădirilor şi infrastructurii asupra mediului, de-a lungul ciclului lor de viață. Pentru realizarea acestor obiective, specialiștii Grupului analizează fiecare proces, pornind de la alegerea materiilor prime, analiza ciclului lor de viață și modul în care acestea vor fi utilizate.

“Cel mai bun răspuns la provocările de mediu și la modificările climatice este îmbunătățirea eficienței energetice, toate țările susţinând programe masive de renovare termică a clădirilor.
Cu toate acestea, un habitat durabil trebuie să fie şi confortabil. Iar nevoia de confort este din ce în ce mai mare peste tot. Pentru a satisface aceste cereri, utilizăm programul Saint-Gobain Multi-Confort (confort termic, acustic, vizual, modular şi o calitate a aerului sporită).

În România dar şi în toate celelalte țări, Saint-Gobain dezvoltă soluții multifuncţionale, adaptate nevoilor locale. Suntem responsabili pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor noastre de activitate și de aceea avem grijă de mediul înconjurător, de sănătatea, securitatea angajaților și a comunităților din jurul nostru. Ne străduim zilnic să păstrăm acest echilibru.” a declarat Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.

Sectoarele de activitate ale Grupului s-au străduit, de-a lungul anilor, să reducă impactul produselor lor asupra mediului şi să maximizeze beneficiile asociate utilizării acestora. Grupul a dezvoltat o politică de inovaţie ecologică, utilizată în domenii variate. Cea mai recentă inovaţie poartă numele “Eco weber.col flex mortar sticks” şi are drept obiectiv reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 56%. Mai mult, Saint-Gobain îşi îndrumă şi informează clienţii şi specialiştii pieţei de construcţii asupra specificului produselor Grupului.

Utilizarea eficientă a resurselor este, pentru Saint-Gobain, o prioritate: deșeurile (inclusiv cele rămase după demolări) sunt considerate resurse importante pentru reciclare sau reutilizare, în special ca materii prime secundare în procesul de producţie.

Pentru a face față acestor provocări, Grupul a creat o politică de eco-inovaţie. Aceasta este o abordare pragmatică și structurată, ce are drept bază practica Saint-Gobain deja existentă. O soluție este considerată eco-inovatoare pentru Saint-Gobain, dacă:

• ajută la reducerea consumului de resurse, în special cel de energie și apă, în clădirea sau infrastructura în care este instalată;

• are un impact redus asupra mediului pe întregul parcurs al ciclului său de viață, de la extragerea materiilor prime până la sfârșitul utilizării acesteia;

• oferă o mai bună înțelegere a naturii și a originilor principalelor efecte asupra mediului asociate produselor Saint-Gobain;

• oferă o serie de priorităţi domeniilor de cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăţi aceste produse.

 

 

 

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă