10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSalteaua – secretul zambetului din fiecare dimineata

Salteaua – secretul zambetului din fiecare dimineata

Exista doua categorii de oameni: cei care se trezesc mereu cu fata la cearsaf, au o stare neplacuta întreaga zi si dureri de spate ce nu ii lasa in pace si cei care se trezesc zambind, sunt odihniti si pot fi extrem de eficienti. Din pacate, din prima categorie fac parte extrem de multe persoane iar cauza este una cat se poate de simpla: salteaua.

O saltea de proasta calitate iti poate scadea calitatea vietii intr-un mod dramatic, ceea ce ne duce la o singura solutie corecta: alegerea unei saltea de calitate.

 

Cum alegi, insa, salteaua de buna calitate?

Un prim lucru pe care trebuie sa il faci este sa intelegi cum functioneaza o saltea si mai ales, cum functioneaza corpul tau. Astfel de informatii le poti afla cu usurinta de la unul dintre specialistii EXPERT-SALTELE.ro

Evita sa faci compromisuri, mergi la un medic pentru a afla ce ti se potriveste mai bine si descopera cu exactitate care sunt materialele din care pot fi construite saltelele, care sunt cele mai populare tipuri de saltele si cum trebuie sa ingrijesti un astfel de produs.

Care este structura unei saltele?

Indiferent de materialul din care este construita, salteaua este alcatuita din doua parti: structura elastica si matlasarea. Structura elastica este, practic, inima produsului, fiind cea care sustine intregul corp si permite relaxarea totala.

Matlasarea, in schimb, este invelisul saltelei si cel care intra in contact direct cu corpul tau. Acest invelis da acea senzatie de scufundare sau acea senzatie de saltea tare. Este clar, asadar, ca ambele elemente sunt importante si trebuie sa beneficieze de atentie.

Care sunt principalele tehnologii de constructie a unei saltele?

Daca in trecut puteam sa gasim doar saltele umplute cu paie, astazi, tehnologiile prin care o saltea poate sa fie construita sunt foarte variate. De exemplu, cei de la EXPERT-SALTELE.ro au in gama lor urmatoarele tipuri de saltele de pat:

– Salteaua cu arcuri. Este o saltea clasica, cu o foarte buna sustinere, confort si independenta fata de partener. Poate sa fie cu arc continuu, cu arcuri Bi-Conic sau cu arcuri impachetate. Fiecare variata poate aduce avantaje sau mici dezavantaje, asadar, trebuie sa alegi in cunostinta de cauza. Ceea ce este cert, este faptul ca o saltea cu arcuri poate sa vina la un pret mic si sa fie durabila in timp.

– Salteaua din spuma memory. Spuma de memorie este un material foarte popular pentru constructia saltelelor. Este si normal, in conditiile in care poate oferi o sustinere corecta pentru coloana, este confortabila si asigura o independenta buna fata de partener. Pe langa asta, spuma de memorie este hipo-alergica si are proprietati anti microbiene.

– Salteaua din latex. O alta saltea foarte apreciata este salteaua din latex. Fie ca optezi pentru latex natural sau pentru latex artificial, rezultatele sunt excelente si sunt conturate de o circulatie buna a aeruluui prin saltea, de un confort total, de o imbunatatire a circulatiei sangvine si de o buna independenta fata de partener.

Fie ca alegi saltele cu arcuri, saltele cu spuma de memorie sau cu latex, confortul este dat de aceleasi elemente, asadar, atunci cand faci o achizitie trebuie sa tii cont de:

– Matlasarea saltelei. Cu cat exista mai multe straturi in matlasare, cu atat salteaua este mai confortabila;

– Inaltimea saltelei. De regula, o inaltime de minim 18 centimetri este indicata pentru o sustinere cat mai buna. Cel mai bine este sa alegi saltele cat mai inalte, deoarece sunt si mai rezistente in timp si mai confortabile;

– Fermitatea saltelei. Fermitatea poate sa fie un element destul de subiectiv. Este bine sa o alegi in functie de greutate, inaltime, preferinte si sfatul medicului.

– Dimensiunile saltelei. Evident, dimensiunea conteaza, chiar si in cazul unei saltele. Inaltimea poate sa decida dimensiunea, precum si modul in care dormi. Cu cat o saltea este mai mare, cu atat confortul poate fi sporit, mai ales daca dormi alaturi de un partener.

Cum intretii salteaua?

Chiar daca ai achizitionat salteaua perfecta, aceasta trebuie intretinuta. Daca respecti o serie de reguli, te poti bucura de ea pentru o perioada lunga de timp, fara sa ai probleme.

Roteste salteaua periodic, pentru o uzura cat mai uniforma, intoarce-o o data la 6 luni, cu acelasi scop si aeriseste-o ori de cate ori o intorci. In felul acesta, vei scapa de dezvoltarea acarienilor si vei beneficia de o uzura cat mai mica.

De asemenea, este bine sa aspiri salteaua, cel putin de 3-4 ori pe an si sa eviti umezirea ei.

Daca se poate, foloseste o microsaltea, care poate sa ofere un plus de confort, dar si sa protejeze salteaua principala.

Cu putina atentie, poti achizitiona o saltea care sa iti schimbe viata si o poti folosi fara probleme ani intregi.

 

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă