8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialȘapa potrivită pentru pardoseli intens circulate

Șapa potrivită pentru pardoseli intens circulate

Se dă o podea intens circulată, precum cea din holul unui hotel sau dintr-o sală de clasă sau chiar din propria sufragerie, în cazul în care insiști să te dai cu rolele prin casă. Și se pune întrebarea: ce fac hotelurile, școlile, supermarketurile de nu li se strică pardoselile, și poți să faci și tu acasă pentru același rezultat?  Îți spunem noi: înainte să montezi finisajul, oricare ar fi el, toarnă peste șapa grosieră o altă șapă, cu hidratare rapidă și uscare ultrarapidă, care va oferi o  planeitate și  rezistență deosebită pardoselii.

Șapa autonivelantă Ultraplan Eco 20 de la Mapei se utilizează la interior, pentru nivelarea și corectarea diferențelor de planeitate între 1 și 10 mm, pe suprafețe noi sau existente, pregătindu-le pentru montarea oricăror tipuri de finisaje, acolo unde este necesară o rezistență înaltă la sarcini mecanice și trafic.

Ultraplan Eco 20 se poate aplica în grosime de până la 10 mm pe strat, fără a avea contracții dimensionale, crăpături sau goluri și dezvoltă o bună rezistență la compresiune, flexiune și abraziune.

La aplicarea în grosime mai mare de 10 mm (max. 20 mm) este necesar să adăugați suplimentar nisip sau agregate adecvate.

Datorită formulei sale cu hidratare rapidă, instalarea celor mai multe tipuri de finisaje pentru pardoseli poate începe după aproximativ 24-48 ore de la aplicarea Ultraplan Eco 20, independent de grosimea de aplicare. Pentru a instala finisaje din materiale elastice (PVC, linoleum etc.) trebuie așteptați minimum 24 de ore de la aplicare.

Cum se aplică?

Mai întâi se pregătește stratul suport, care trebuie să fie solid, uscat, fără părți care se desprind, praf, vopsea, ceară, uleiuri sau urme de gips. Apoi, într-un recipient curat, se amestecă apa și conținutul unui sac de Ultraplan Eco 20 (a se consulta fișa tehnică), până se obține o pastă omogenă, fără aglomerări. Pasta preparată se lasă 2-3 minute în repaos, după care se amestecă din nou. Cantitatea de Ultraplan Eco 20 preparată trebuie utilizată într-un interval de 20-30 de minute, la +23ºC.  Suprafața devine pietonabilă dupa 3 – 4 ore.

Acum pardoselile tale sunt în siguranță: poți să faci ture cu rolele prin toată casa și nu vei avea probleme cu podeaua, nici măcar în eventualitatea improbabilă în care ți-ai transforma sufrageria în circuit de carting!

Sursa: casamea.ro

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă