17.2 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialSecrete in bucatarie pentru a gati ca un profesionist

Secrete in bucatarie pentru a gati ca un profesionist

Multi ar spune ca e o arta, in timp ce altii o privesc ca pe un rau necesar. Bucataria este un domeniu complex, care poate naste adevarate bijuterii, in materie de gust. Pentru multi oameni, insa, este o totala necunoscuta. Acestia se bucura doar de gustul impresionant, creat de cei pasionati, insa pentru a face asta platesc sume destul de mari.

Lucrurile marunte fac, de cele mai multe ori, diferenta. Astfel, pentru cei ce doresc sa gateasca la fel ca niste profesionisti, exista o serie de trucuri care ajuta extrem de mult.

Ustensile de calitate

Un prim ” truc” major este, de fapt, o obligatie pe care o are fiecare bucatar: aceea de a avea ustensile de calitate. Fie ca vorbim despre simple cutite sau mergem mai departe la roboti de bucatarie, la oale sub presiune sau la steamere si cuptoare scumpe, acestea pot duce la economii serioase de timp si la o eficienta mare in bucatarie.

O oala sub presiune de calitate, spre exemplu, are capacitatea de a micsora timpul de fierbere cu cateva ore, ceea ce este extrem de important, mai ales in cazul unor alimente precum fasolea. Secretul major apare in momentul achizitiei. Pe piata exista o multime de oale cu presiune, insa doar o parte dintre acestea sunt de calitate.

Mici secrete ce tin de administrarea alimentelor si a vaselor

Este foarte important de stiut cum se sparge un ou, cum se repara o mancare in care a fost pusa prea multa sare sau cum se curata anumite tipuri de pete de pe farfurii. Sunt trucuri pe care un bucatar le invata intr-o cariera, dar pe care ti le poti insusi destul de repede. O parte dintre ele sunt evidentiate in cele ce urmeaza:

Cum se sparge un ou? Varianta clasica, folosita de majoritatea oamenilor, este prin lovirea oului de marginea unui castron. Nu este si varianta buna, insa. Pentru a evita spargerea oului in zeci de bucatele, cel mai indicat este ca acesta sa fie spart de o suprafata plana.

Cum se repara o mancare prea sarata? Singura solutie prin care poti repara o mancare prea sarata este prin inmultirea ei. Adaugarea unei cantitati mai mari de sos, de apa sau de legume poate sa repare o astfel de problema. Este bine sa se pastreze proportiile.

Cum se curata o tigaie arsa? Este o problema mare, pe care fiecare om a avut-o la un moment dat. Un pumn de sare presarat pe zona cu probleme si o lamaie stoarsa deasupra pot sa usureze foarte mult misiunea de curatare.

Cum se curata rapid usturoiul? Regula este cat se poate de simpla. Separarea cateilor, introducerea lor intr-un recipient cu capac si agitarea acestuia foarte energic, ar trebui sa separe cojile de catei.

Cum se obtine mai mult suc dintr-o lamaie? Exista mai multe reguli. Una dintre ele este prin scufundarea lamaii pentru cateva minute in apa calda, inainte de taiere. Cea de-a doua este prin rostogolirea acesteia pe masa, apasand cu degetele pe coaja iar a treia prin introducerea sa la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde.

De retinut, asadar: ustensile de buna calitate si trucuri, ce pot fi descoperite peste tot pe internet si la toti pasionatii de bucatarie.

 

Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

OFICIAL. Massimiliano Allegri a fost demis de Juventus

Clubul de fotbal Juventus Torino a anunțat vineri, 17 mai 2024, demiterea antrenorului Massimiliano Allegri. Anunțul vine la doar două zile după ce echipa a...
Ultima oră
Pe aceeași temă