25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialSfaturi de amenajare: terasa, relaxare în aer liber

Sfaturi de amenajare: terasa, relaxare în aer liber

A venit momentul pentru amenajarea terasei într-un spațiu de relaxare.  Dacă este suficient de mare, terasa poate fi un loc bun pentru a organiza mese festive în aer liber. O terasă amenajată minimalist va fi un spațiu intim, confortabil și plăcut, chiar dacă nu neapărat generos, o oază de liniște pentru cei ai casei.

Dincolo de atmosferă, trebuie să vă gândiţi și la cât de practică va fi. De aceea vă recomandăm un mobilier ușor de întreținut și cât mai simplu, care să nu ocupe mult spațiu. În privința materialelor, ratanul și fierul forjat sunt rezistente și pe timp de iarnă, și au un aspect plăcut, fiind potrivite pentru terasă.

La ora actuală este la modă mobilierul „in-out“, cu alte cuvinte, acel mobilier pe care puteţi să îl folosiţi pentru terasă sau grădină, iar în perioada sezonului rece să îl mutaţi la interior, de  preferinţă în living, potrivindu-se bine şi aici. Există deja multe soluţii de acest fel pe piaţă.

Materiale naturale și culori telurice

În privinţa materialelor textile, recomandăm folosirea celor teflonate, adică tratate special pentru a fi rezistente la apă și pentru a nu se degrada. Culorile nu trebuie să fie foarte pastelate, pentru că sunt greu de întreținut și trebuie curățate mult mai des.

Amenajarea terasei trebuie făcută cu materiale naturale, dar în combinație măcar cu puțin polyester pentru a putea fi ușor curățate. Culoarea acestora se alege în functie și de culorile în care a fost amenajată terasa sau pereții laterali.

Cele mai potrivite culori sunt cele calde și relaxante care se integrează și cu mediul înconjurător. Se poate opta pentru un motiv floral combinat cu material simplu, uni, pentru ca toată casa să fie amenajată în acest stil, iar terasa va fi o continuare a spațiului interior.

Fiind un loc mai rustic, terasa nu trebuie să fie foarte pretențioasă. Nu mobilierul este „piesa de rezistență“ din acest decor, ci florile, cât mai colorate și de mai multe feluri. Nu uitaţi că accesoriile retro sunt la modă, astfel încât o stropitoare veche refăcută sau un vas ceramic vor produce un frumos efect.

Materialele textile naturale se vor încadra foarte bine în atmosfera creată de un mobilier rustic. De asemenea se pot alege cu grijă și niște corpuri de iluminat în același stil, nu foarte extravagante, ci dimpotrivă, simple și cu lumină difuză pentru a crea un spațiu odihnitor.

TIPS&TRICKS: Sărbătoarea Paștelui în casele și grădinile noastre

Natalia Berezovskaia, Designer de interior, www.creativ-interior.ro, e-mail: office@creativ-interior.ro

Se apropie cea mai luminoasă sărbătoare a anului – Paștele, care este asociată cu sosirea primăverii și învierea naturii după o iarnă lungă și posomorâtă. Iar cu această ocazie, cu toții suntem nerăbdători să aducem puțină schimbare atât în casele, dar și în grădinile noastre.

De unde să începem?

Cu siguranță de la curățenia generală, mai întâi în locuință, ca apoi să acordați timp și exteriorului. Nu putem neglija aspectul casei, așa cum aceasta face parte din aspectul general al curții, de aceea dacă aceasta necesită o mână de vopsea, ar fi bine să facem asta cât mai repede, ca să ne putem ocupa de restul.

Și gardul este prioritar, fiind elementul cel mai vizibil din stradă. După ce l-ați „reînnoit“, ar fi interesant să-i aduceți puțină viață, prin câteva elemente decorative de sărbătoare: o ghirlandă sau câteva coronițe atârnate realizate din crengi înverzite sau înflorite, ghivece colorate cu flori sau câteva căsuțe din lemn pentru păsări.

Se vor curăța copacii de crengile uscate, frunzele putrezite de pe iarbă, iar florile de primăvară trebuie să fie nelipsite în orice grădină.

Coronițe decorative la ușa de intrare

Puteți întâmpina prietenii și familia cu o coroniță decorativă cu flori atârnată la ușa de intrare. Grirlandele și coroanele sunt simbolul festiv de căldură (în formă de soare) și unicitare (cerc închis, eternitate). În mod tradițional coronițele sunt considerate decorațiuni de Crăciun, însă astăzi sunt tot mai des întâlnite la diverse sărbători. Culorile clasice de Paște sunt considerate a fi rosu, verde și alb. Iar ca plante, sunt utilizate flori de primăvară precum zambilele, narcisele, lalelele, crinii, violetele și păpădiile.

Coșuri cu flori

Dacă grădina dvs. se rezumă doar la câțiva copaci și iarbă, și nu vă place grădinăritul, atunci câteva trucuri vă vor ajuta să aduceți atmosfera de sărbătoare.

Puteți decora terasa sau scările de la intrare cu câteva coșuri de rafie sau găletușe metalice, sunt perfecte și butucii de copac, în care să plantați flori, iar pământul rămas să-l acoperiți cu mușchi. Câțiva puișori decorativi sau iepurași vor întregi compoziția.

Pentru a aduce puțină sărbătoare în curte, nu este nevoie de mult efort, puțină imaginație și câteva trucuri ușoare vă vor ajuta să creați atmosfera plăcută și relaxantă. Spor și să aveți un Paște Fericit!

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciucă susține că România are o situație economică solidă, construită de guvernarea liberală, deși premierul și jumătate dintre miniștri sunt de la PSD

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al PNL, anunță că Agenția S&P a reconfirmat ratingul suveran al României și subliniază că decizia agenției de rating...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă