10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecial8 soluţii actuale pentru construirea aleilor

8 soluţii actuale pentru construirea aleilor

Piatra, caramida, pietrisul, plăcile ceramice si lemnul sunt doar cateva dintre materialele disponibile pentru construirea aleilor. Aceste materiale pot fi folosite in forma lor bruta sau, dimpotriva, prelucrate si combinate in asa fel incat sa rezulte alei unice.

Dale de piatra, pietre si pietris

Un material natural, cum ar fi piatra, poate fi utilizat in nenumarate moduri. De exemplu, dalele de piatra pot avea aspect brut si natural sau luxos (prin slefuire, imprimare, pictare etc.). Acestea vin cu o multitudine de forme, texturi si culori, ajutand la crearea unor alei originale si spectaculoase. Cu dale de piatra se pot construi atat alei continue, cat si intrerupte. O alternativa la dalele de piatra sunt pietrele mai mici (folosite la construirea bordurii) si pietrisul.

Beton

Betonul poate fi utilizat in forma sa bruta, pastrand textura originala, sau poate fi slefuit si prelucrat astfel incat sa dobandeasca un aspect neted si fin. Sculpturile in dalele de beton ofera eleganta si ajuta la crearea unor alei originale.

Lemn

Un alt material ofertant este lemnul, mai ales atunci este folosit in moduri creativ. Ca si piatra, poate fi utilizat in forma naturala sau prelucrat si colorat, pentru a completa decorul exterior. Trunchiurile de copac taiate “felii” (acele rondele din lemn) ofera gradinii un aspect captivant. In plus, pe langa designul complex, rondelele din lemn au acea „atingere” naturala, prin care conecteaza spatiul la natura.

Caramida

Simetrice sau asimetrice (pentru un design original), aleile din caramida reprezinta o atractie nebanuita. De regula, o gradina cu alei din caramida sugereaza bun-gust si chiar lux.

Plăci ceramice

Plăcile ceramice – gresia, este o soluţie elegantă pentru realizarea aleilor. Trebuie alese plăci cu durabilitate mare, pentru trafic intens, existând în acest sens numeroase modele si dimensiuni şi modele.

Alternative nonconformiste

Exista solutii si pentru gradinile nonconformiste, utilizate ca loc de distractie in aer liber. De exemplu, un material-supriza sunt dopurile de sticla, cu ajutorul carora se pot construi alei jucause si originale. O alee creativa si conviviala are potentialul de a inveseli orice gradina.

Cu astfel de materiale se poate construi atat o alee continua, cat si una intrerupta. Este bine de stiut faptul ca tipul aleii influenteaza estetica gradinii. De exemplu, o alee continua ofera un aspect unitar si elegant, iar o alee intrerupta ofera gradinii un aspect ludic si nonconformist.

De asemenea, materialele pot fi combinate intre ele (de exemplu, lemn cu piatra) atfel incat sa rezulte alei personalizate. Amestecul de forme, texturi, culori si detalii duce la rezultate dintre cele mai spectaculoase.

Sursa foto: http://adorable-home.com

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă