16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialSPOGA+GAFA - perspective şi tendinţe în domeniul grădinăritului, ambientării terasei şi balconului...

SPOGA+GAFA – perspective şi tendinţe în domeniul grădinăritului, ambientării terasei şi balconului şi peisagisticii

Livingul personal open-air se află încă în topul preferinţelor utilizatorilor, iar grădina este un loc special pentru retragere şi relaxare. Toate noutăţile şi inovaţiile din domeniul soluţiilor de ambientare, decorare şi accesorizare pentru terase, balcoane şi grădini se vor regăsi la târgul SPOGA+GAFA, care se va desfăşura la Köln, în perioada 30 august – 1 septembrie, iar noi vi le prezentăm în avanpremieră.

Canapelele şi fotoliile comode de lounge, care asigură un sentiment profund de relaxare, datorită suprafeţelor largi şi adânci de şedere, se regăsesc deja de ceva vreme în aer liber. Dar, deoarece acest mobilier nu este optim pentru a cina, o categorie nouă de produse cucereşte terasa şi grădina: Casual Dining, soluţii speciale pentru locul de masă. Pe lângă acestea, se propun în premieră colţare clasice.

Pe de altă parte, deoarece utilizatorii îşi doresc individualitate inclusiv pentru canapelele şi fotoliile outdoor, moda modularităţii mobilierului de şedere (care s-a impus de mult la interior) se extinde acum şi la exterior.

Cât priveşte materialele, scena outdoor-ului este marcată de o viziune complet nouă, care promovează aspectul împletit al lemnului, preferat acum într-o variantă uşoară şi modernă. De asemenea, se utilizează ţesături textile speciale, rezistente la apă. Astfel, canapelele, fotoliile şi scaunele sunt comode, calde, elegante şi armonioase, asemănându-se cu variantele indoor.

Trendul coloristic este galbenul: de la cel puternic al lămâilor până la cel cald al florilor şi cel stins al şofranului, sunt anunţate diverse nuanţe. La modă este şi albastrul, respectiv cel deschis, care completează excelent galbenul văratec. Ca întotdeauna, din segmentul de mobilier outdoor nu lipsesc albul şi tonurile stinse, ca bej, sandre sau maro deschis.

 

Grătare şi barbeque

În ceea ce priveşte gastronomia iar în particular prepararea de grătare, se preferă varietatea culinară. De aceea tot mai multe persoane iubesc să experimenteze şi să încerce reţete neobişnuite, astfel încât nu mai miră pe nimeni că în locul clasicei fripturi apare pe grătar  câte o pizza sau scoici. Această bucurie a creativităţii la grătare este susţinută de producători cu idei întotdeauna noi în ceea ce priveşte sculele adiacente şi accesoriile. Volumul sortimentelor s-a extins între timp de la tăvi care se pot utiliza şi la cuptor până la termometre digitale cu setări personalizate şi vase speciale, în care pot fi pregătite preparate înăbuşite. În trend se află şi ţepuşele electrice, nu numai pentru modelele pe gaz, ci din ce în ce mai uzual şi pentru cele cu cărbune.

Varietatea şi confortul în utilizare se regăsesc şi în cazul aparatelor. Grătarele din ceramică şi watersomker-ele au din ce în ce mai mulţi adepţi. La această variantă, care se aprinde cu cărbune sau brichete, grilajul grătarului se află peste o tavă cu apă, astfel încât peştele sau carnea sunt practic preparate de aburul din apă. Pe lângă aceasta, la modelele cu gaz se manifestă două tendinţe: modelele portabile, precum şi grătarele încorporate care creează posibilitatea organizării unui mediu de preparare extrem de individualizat.

Aparatele de grădină

Pentru îngrijirea gazonului şi a spaţiilor verzi se propun soluţii confortabile, cu utilizare prietenoasă precum aparate cu acumulatori şi roboţii de tuns iarbă. Astfel, în cazul maşinilor de tuns iarbă, intervalele de utilizare pot fi programate, de asemenea pot fi transmise de la distanţă mesaje de defecţiune sau se pot realiza interogări de la distanţă. Un alt subiect care prezintă importanţă în cazul aparatelor pentru grădină este protecţia mediului, de la eficienţa energetică la diminuarea emisiilor de CO2.

La această ediţie a târgului SPOGA+GAFA, în premieră evenimentul denumit „Ziua grădinii“ va avea patru lumi tematice: expoziţie, infotaiment, event-uri şi grădini tematice, fiind prezente segmentele de produse: maşini şi accesorii, plante şi flori, grill şi barbeque, mobilier de grădină şi dotare, produse biochimice şi pământuri, apă şi lumină. Într-una din zilele evenimentului se va desfăşura campionatul german TIMBERSPORTS SERIES® organizat ca de obicei de compania STIHL.

Mai multe infomaţii despre târgul SPOGA+GAFA puteţi găsi pe www.spogagafa.com, iar cei interesaţi de participare sau vizitare se pot adresa Robertei Straub, reprezentanta Kölnmesse în România şi Moldova,  Mobil: +40 722 23.82.14, Tel./Fax +40 31 409.41.76, email: roberta.straub@koelnmesse.ro; info@koelnmesse.ro.

 

Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

MApN anunță că NATO a efectuat un amplu exercițiu de dislocare a trupelor în Slovenia, Ungaria și România

Ministerul Apărării Naționale(MApN) a anunțat joi că Alianța Nord-Atlantică, prin intermediul Corpului de Dislocare Rapidă Italia (NRDC-ITA) a desfășurat, în perioada 15-24 aprilie, exercițiul...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă