27.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUtilaje infailibile de la STIHL pentru curățat curtea

Utilaje infailibile de la STIHL pentru curățat curtea

Soare. Vară. Relaxare. Limonadă. Așteptăm de ceva timp momentele acestea. Poate cele mai plăcute din timpul unui an.  Le-a venit și vremea. Unii au început să bată drumul către mare, alții sunt deja în concedii pe alte meleaguri. Dar pentru cei rămași acasă, care își petrec momentele de relaxare  în curte, avem câteva soluții care le pot face aceste clipe și mai plăcute. Pentru că cel mai bine ne relaxăm în spațiile curate. Din păcate multe dintre curțile românilor sunt deficitare la acest capitol. De multe ori curtea devine un spațiu de depozitare și nu unul de relaxare. Pentru cei care sunt însă interesați ca spațiul din jurul casei să fie unul cu adevărat relaxant, curățenia trebuie să fie exemplară. Și atunci, la o privire mai atentă, pachetul de utilaje pregătit de STIHL pentru această activitate devine unul indispensabil.

Producătorul german STIHL, cunoscut pentru echipamentele destinate zonei forestiere și de grădinărit, a început să folosească de ani buni resursele sale de inovație și pe alte tipuri de produse, cum sunt cele destinate curățeniei. Așadar, STIHL  propune pentru curățenie o echipă infailibilă formată din: mătura mecanică, suflanta, aspiratorul și spălătorul cu presiune. 

Mătura mecanică și suflanta

I se mai spune și mătura „inteligentă“, grație inovațiilor tehnice pe care producătorul german STIHL le-a implementat pe acest utilaj. KG 550, că aceasta este numele produsului pe raft, este un dispozitiv care adună mizeria din jurul casei sau de pe spațiile publice într-un recipient de 25 de litri. Pietricelele, nisipul, praful, pământul umed, bucățile mici de lemn sau chiar PET-urile sunt absorbite instant prin sistemul inteligent Multi Clean brevetat de STIHL.  Sistemul este 100% mecanic, deci nu are un motor, măturarea și absorbția murdăriei făcându-se doar prin felul în care sunt dispuse și coordonate periile în timpul mișcării utilajului. Acestea preiau gunoiul și îl transportă în pantă către rezervor.

Pe lângă mătura rotativă, KG 550 dispune de două filtre de aer spongioase care rețin cele mai fine particule în timpul măturatului. În funcție de suprafața (plană sau neregulată) și de tipul de mizerie, utilajul se poate regla pe 8 trepte de înălțime. Cu o greutate de numai 6 kg, noua mătură inteligentă de la STIHL poate curăța teoretic 1.600 de metri pătrați în decursul unei ore de lucru.

Pentru praful ușor de pe alei se recomandă folosirea unui alt utilaj alternativ de la STIHL – suflanta BG 56. De asemenea, o suflantă BG 56 este utilă și la îndepărtarea ierbii proaspăt  tăiate de pe alei, ca să nu mai vorbim despre eficiența cu care îndepătează frunzele căzute.

Pentru terase se recomandă folosirea unui alt utilaj de la STIHL – aspiratorul SE 62.

Super aspiratorul SE 62

Se poate folosi atât la interior, cât și la exterior pe suprafețe uscate sau umede și pentru nisip, șpan, rumeguș, chiar și cioburi de sticlă. Deci poate fi un super ajutor și în atelierul personal. Cu un astfel de aparat, practic firele de praf nu mai au nici o șansă în lupta cu fluxul de aer absorbant. Chiar dacă tehnologia implementată pe un SE este una profesională, aspiratorul este perfect adaptat pentru utilizarea casnică. Este posibil ca tocmai din acest motiv să fie unul dintre cele mai căutate utilaje STIHL destinate curățeniei.

Revenind la curățenia din curte, după ce s-au eliberat aleile de praf și pietricele, se recomandă punerea în funcțiune a unui utilaj complementar pentru igienizarea completă a spațiilor, cum ar fi un spălător cu înaltă presiune.

Spălătoarele STIHL cu înaltă presiune

Concepute pentru a face față celor mai complicate munci, utilajele STIHL nu vor dezamăgi, mai ales când vine vorba despre curățenie. Tehnologia și inovațiile germane sunt prezente pe cele 12 modele de spălătoare de la STIHL, din gama numită generic „RE“. Pentru spălarea aleilor se poate folosi clasicul furtun cu apă, însă, cu siguranță, acesta nu va avea eficiența unui spălător cu presiune. Mai mult decât atât, să nu uităm de îngrijirea mașinii. Câți dintre noi reușesc să mai ajungă cu mașinile la spălătorie atunci când este necesar?

De cele mai multe ori amânăm această treabă, din motive de timp. Să ai acasă un astfel de spălător este extrem de util, dar și distractiv. Însă cel mai important este că poți avea mașina curată tot timpul, ceea ce înseamnă o mai bună protecție pentru caroserie și, de ce nu, o imagine mai bună pe stradă. Sigur, doar pentru cine contează acest aspect.

Dar revenind la curățenia din jurul casei, spălătoarele cu presiune își fac treaba extrem de eficient și cazul mobilierului de grădină pe care se așază în fiecare zi praful. Mulți cred că ploaia este suficientă pentru a curăța fotoliile și măsuțele din curte. În timp însă, acestea devin îmbâcsite de la amestecul de praf și umezeală. Un spălător cu presiune rezolvă toate aceste situații și vă puteți bucura mai mult de mobilier, fără a fi nevoiți să-l înlocuiți atât de des. Iată și câteva modele de spălătoare de la STIHL:

Spălătoare din clasa compactă

Cu o presiune de lucru de 10-110 bar, un debit de 440 l/h, greutate de 16,2 kg și o putere de 1,7 kW, RE 98 curăță rapid curtea, după care își găsește ușor locul în garaj sau magazie.

Printre accesoriile care se pot monta pe un astfel de utilaj de curăţat, producătorul german pune la dispoziție o perie foarte utilă care se poate folosi pentru curățarea în profunzime a aleilor cu piatră denivelată sau chiar a teraselor de lemn.

Dacă doriți presiune mai mare, gama de curățătoare compacte de la STIHL este ofertantă, putându-se opta pentru modele mai mari ca RE 108, RE 118 sau puternicul RE 128 Plus.

Spălătoare din clasa medie

În zona spălătoarelor din clasa medie se găsesc două utilaje: RE 143 și RE 163. Acestea  sunt destinate utilizatorilor profesionali sau proprietarilor de case mai pretențioși. Ambele modele sunt dotate cu o funcție foarte importantă și anume posibilitatea de dozare a detergentului dintr-un recipient de 2 litri. Cele două utilaje pot lucra cu o presiune între 10 și 140 bar, respectiv 10 și 150 bar.

Utilaje de curățat profesionale

Pentru zonele foarte murdare, unele curățătoare pot fi cuplate la o sursă de apă caldă. Este cazul lui RB 402 Plus, un spălător ultra performant, cu motor pe benzină, care poate lucra cu presiuni între 10 și 230 bar.

Cele mai mari modele de spălătoare electrice de la STIHL  sunt RE 281 Plus, RE 362 și RE 462 Plus, toate fiind dotate cu recipiente pentru detergent. Chiar dacă aceste utilaje sunt destinate zonelor profesionale, ele pot deveni extrem de utile mai ales pentru curățarea murdăriei persistente din gospodărie.

Oricare ar fi soluția de curățat pe care doriți să o adoptați pentru curtea dumneavoastră în această vară, întrebați înainte un specialist STIHL de la unul dintre distribuitorii autorizaţi STIHL. În weekend-ul care începe vă urăm să aveți parte de o relaxare totală în aer liber! Și încă un sfat: adăugați în limonada rece câteva feliuțe de ghimbir.  

 

 

Cele mai citite

Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD

Președintele României, Klaus Iohannis, va fi primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în...

Românii sunt cel mai mult interesați de mașini marca Audi, BMW și Volkswagen 

Deși piața de mașini second hand a cunoscut turbulențe în ultimii ani, aceasta continuă să crească. Inflația și creșterea ratelor dobânzilor au atras cumpărătorii...

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica

Cea mai valoroasă companie din România este Hidroelectrica, indică un studiu realizat de Visual Capitalist și preluat de site-ul termene.ro. Studiul prezintă cele mai valoroase...
Ultima oră
Pe aceeași temă