10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial4 lecții cruciale pentru o căsnicie, pe care le învățăm de mici...

4 lecții cruciale pentru o căsnicie, pe care le învățăm de mici copii

Într-un fel sau altul, tot ceea ce trebuie să știi despre relații, ai învățat la grădiniță. Faptul că trebuie să îi tratezi pe oameni așa cum vrei să fii tu tratat, să cureți după tine, să împarți cu alții jucăriile tale și multe alte aspecte pe care le-ai învățat de mic se pot transpune în situații din viața de adult.

Sunt o mulțime de lucruri și lecții pe care le-am învățat de când am fost copii, însă nu le mai respectăm și după ce am devenit adulți.

1. Împarte jucăriile

Copiii învață de când sunt mici că este bine să își împartă jucăriile și cu alți copii. Fie că ceilalți nu au, ori să facă un schimb de experiență. La fel este și în căsnicie, iar aici vorbim despre compromisuri și împărtășirea sentimentelor și nu nu numai.

2. Să îți pui lucrurile de unde le-ai luat

Ori că era vorba despre jucării, haine sau alte lucruri, am învățat mereu că e bine să fim ordonați și totul trebuie pus la locul lor. Ordinea și ogranizarea într-o căsnicie sunt esențiale.

3. Să îți ceri scuze când ai greșit

Sigur ai învățat și tu când erai mic ce înseamnă să ai conștiință și părere de rău. La fel cum ai învățat că trebuie să și spui când ai greșit și să îți ceri scuze. Acesta este unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie ținut cont într-o relație sau o casnicie.

4. Să nu vorbești cu străinii

Dacă acest concept însemna efectiv să nu vorbim cu străinii atunci când eram mici, în ideea de a ne proteja, la fel se aplică și într-o relație. Iar aici evident ideea se duce către zona în care nu trebuie să te lași pradă tentației și de a avea legătură cu altcineva în afară de partenerul tău. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă