10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial5 lucruri pe care să nu i le spui niciodată soacrei tale

5 lucruri pe care să nu i le spui niciodată soacrei tale

Nu există niciun secret în faptul că nurorile și soacrele au relații destul de complicate. Deobicei acestea se simț amenințate de posibilitatea ca soțul / băiatul lor să acorde prea multă atenție celeilalte femei importante din viața lui.

Știm cu toții cât de importante sunt mamele pentru băieții lor, la fel de cât de importante ajung să le fie soțiile. Astfel, devine un fel de luptă și rivalitate între cele două femei, amândouă încercând pe cât posibil să intre în grațiile bărbatului pe care îl iubesc.

Nurorile își doresc să stabilească o siguranță în propria familie, pe când soacrele își doresc să nu fie excluse, iar de aici apar tot felul de probleme cu care se confruntă femeile din generații diferite.

Pentru a avea o relație frumoasă, armonioasă și de lungă durată cu soacra ta, sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont și pe care niciodată nu ar trebui să i le spui, indiferent de cât de bine v-ați înțelege.

1. “Poţi să vii ori de câte ori vrei la noi acasă”

Chiar dacă ai început prin a te înțelege bine cu soacra ta, o astfel de invitație o va face să respecte întru-totul ceea ce i-ai spus, fără să o ia doar ca pe un act de politețe, iar asta s-ar putea să devină o problemă în cel mai scurt timp, pentru tine.

Ești sigură că vrei ca soacra ta să vina la tine acasă ori de câte ori va avea chef? Mai gândește-te o data.

2. “Nu ți-am cerut părerea”

Indiferent de comentariile sau sfaturile pe care soacra ta încearcă să le dea familiei tale și dacă nu ești de acord cu ea, nu este bine să îi și specifici acest lucru. Cel mai indicat este să te prefaci că nu ai auzit sau să pui totul într-o manieră în așa fel încât să aibă impresia că vrei să ții cont de părerea ei, însă sunt factori care te împiedică.

3. “De ce nu ți-ai învățat băiatul să…”

Chiar dacă ție ți se pare că anumiți factori din comportamentul soțului tău au de-a face cu educația pe care a primit-o acasă, nu este bine să subliniezi acest lucru. Astfel o vei înrăi pe soacra ta și va încerca mereu să îți găsească și să îți puncteze defectele tale. Mai mult decât atât, s-ar putea să o îndepărtezi atât de tare încât să ai probleme în căsnicie din cauza asta.

4. Aluzii legate de moștenirea ei

Poate niciodată nu ar trebui să deschizi acest subiect, pentru că riști să creadă că ești o persoană mult prea interesată de aspectele materiale, iar asta nu este ceea ce vrei să creadă soacra ta despre ține.

5. “Suntem mult prea ocupaţi”

Chiar dacă soacra ta este foarte insistentă, nu îi spune cât de ocupată ești sau sunteți ca să va vedeți cu ea. Explică-i clar motivele pentru care nu aveți timp de întâlniri, dar fără să o excluzi prin vorbe tranșante.

Dacă nu îi explici de ce, va crede că este doar o minciună și de fapt pur și simplu nu vrei să o vezi. Chiar dacă acesta este adevăratul motiv, ea nu trebuie să știe. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă