10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial5 motive pentru care e mai bine să fii singur decât într-o...

5 motive pentru care e mai bine să fii singur decât într-o relație

Să fii într-o relație poate fi un lucru bun sau nu. Depinde de fiecare cuplu în parte, dacă se completează reciproc, dacă există înțelegere, loialitate și încă o mulțime de factori necesari pentru bunul mers al unei relații.

La fel cum poate să fie bine dacă mai ai pe cineva lângă tine, la fel de bine poate să fie și dacă ești singur. Conform unor studii efectuate în Statele Unite, există câteva motive demonstrate ştinţific pentru care e mai bine să fii singur, decât într-o relație.

1. O inimă mai sănătoasă

În urma unui studiu realizat pe 9000 de persoane cu vârstă medie, timp de 8 ani, rata bolilor de inimă a fost mai mică la cei care nu au fost niciodată căsătoriți.

2. Un corp mai în formă

Când niște cercetători au chestionat peste 13.000 de bărbați și femei cu vârstă cuprinsă între 18 și 64 de ani, și au aflat că cei care nu au fost niciodată căsătoriți făceau mai mult sport săptămânal, față de cei care au fost căsătoriți sau divorțați.

3. O viață socială mai activă

Studiile au arătat că persoanele căsătorite sunt mai puțin dispuse să ajute, să încurajeze, să viziteze și să mențină contactul cu prietenii, familia și vecinii, decât o fac cei singuri.

Mariajul și conviețuirea cu o altă persoană înseamnă ca fiecare partener să se concentreze foarte mult pe celălalt, iar atenția se duce astfel către o singură persoană. Pe când, cei singuri au mai multă energie emoțională pentru a împărtăși-o cu prietenii, familia și cu ei înșiși.

4. Nu te mulțumești cu puțin

Un studiu a arătat că frica de a fi singur a făcut anumite persoane să se mulțumească cu puțin, făcând prioritară relația, deasupra nevoilor personale. La fel, într-un studiu s-a aflat că persoanele care erau căsătorite s-au simțit mult mai stresate decât cele care au fost toată viața singure.

5. Solitudinea

În contrast cu singurătatea, solitudinea este adeseori un factor / afirmație pozitivă, după cum spun niște psihologi de la Universitateadin Massachusetts. Tot ei ne spun că statutul de “solo” se conectează direct cu termenii de libertate, creativitate, intimitate și spiritualitate.

Alte cercetări sugerează că persoanele care sunt singure se simt mai bine în legătură cu timpul pe care îl petrec singure.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă