11.1 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial5 sfaturi pentru o relaţie reuşită

5 sfaturi pentru o relaţie reuşită

Scopul unei relaţii de orice natură dintre două persoane este longevitatea şi satisfacţia. Adesea menţinerea unei relaţii bune necesită mult efort şi multă muncă. Cum putem avea o relaţie reuşită?

1. Comunicare

„Nu putem să nu comunicăm” este un dicton cât se poate de adevărat. Lipsa de comunicare şi sinceritate într-un cuplu sau o prietenie poate eroda relaţia în timp. Trebuie să vorbim constant despre ceea ce simţim şi ceea ce ne deranjează pentru a putea schimba ceva.

2.  Fii sincer

Nu este cel mai confortabil lucru să exprimăm o părere sincer, în special când ştim că am putea să ne supărăm partenerul. Dar este totuşi varianta cea mai bună daca ai de gând să menţii o relaţie sănătoasă. Decât să afle din altă parte varianta ta sinceră, mai degrabă o află de la tine. Va aprecia mai mult.

3. Încrederea

În orice relaţie, încrederea este ingredientul indispensabil. Dacă ai încredere în prietenul sau partenerul tău, nimic nu vă va putea afecta relaţia. O relaţie de lungă durată se bazează pe încredere reciprocă. Aceasta se construieşte în timp aşa că ai grijă cum o gestionezi.

4. Iertarea

Orice relaţie trece prin încercări grele şi este testată într-un fel sau altul. Important este să poţi ierta, dar în acelaşi timp să îţi poţi recunoaşte greşelile.

5. Nu judeca

Fiecare are propriile obiceiuri şi stil de viaţă. Doar pentru că nu se potriveşte cu al tău, nu înseamnă că este rău sau bine. Înseamnă doar că trebuie să ne acceptăm reciproc şi să nu ne judecăm sau să încercăm să ne impunem propriul standard de viaţă aşa cum considerăm noi că este mai bine.

 

Cele mai citite

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...
Ultima oră
Pe aceeași temă