10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial5 trucuri pentru a-ţi face ziua mai bună

5 trucuri pentru a-ţi face ziua mai bună

În cele mai mult cazuri, detaliile mici fac diferenţa. Asfel că, dacă ai o zi mai proastă sau încărcată poţi face câteva lucruri care să-ţi readucă buna dispoziţie.

1. Planteză un copăcel!

Planteză un copăcel sau o floare şi nu numai că vei avea un sentiment de satisfacţie dar ajuţi şi mediul înconjurător. Prin plantarea unui copăcel dai dovadă de responsabilitate, simţ civic şi vei fi bun exemplu pentru cei din jur.

2. Premiază-te!

Nu trebuie să fi câştigat ceva sau să fie ziua ta pentru a-ti permite un mic răsfăţ. În fiecare zi munceşti şi îţi faci îndatoririle, aşadar meriţi un premiu. Cumpără-ţi un lucru mic (ca de exemplu : batonul preferat de ciocolată) şi bucură-te de el. Pe lista ta pot fi şi alte variante de premii precum: masaj, saună sau o şedinţă de spa.

3. Râzi mult!

Încă nu s-a descoperit ce anume provoacă râsul însă se ştie că râsul eliberează hormonii fericirii, serotonina. Ne simţim mai relaxaţi şi mai fericiţi după o porţie bună de râs.

Oricât de stresantă ţi-ar fi ziua, nu-ţi tăia din porţiile care te fac mai fericit!

4. 60 de minute numai pentru tine

Este eseţial să avem măcar o oră numai pentru noi şi activităţile care ne fac plăcere.

Aceste activităţi pot include cititul unei cărţi, o oră de aerobic, un pui de somn sau urmărirea serialului preferat. Indiferent ce alegi, nu neglija această oră importantă din ziua ta!

5. Apreciază ceea ce e în jurul tău!

De multe ori suntem mult prea îngânduraţi ca să mai dăm impotanţă lucrurilor valoroase.

Trecem pe lângă un zâmbet, ignorăm atenţia celor dragi sau întâmpinarea bucuroasă a animăluţelor noastre de companie. Învăţând să punem accent pe micile detalii ne putem face ziua mai frumoasă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă