16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecial7 lucruri pe care nu ar trebui să le spui prietenei tale...

7 lucruri pe care nu ar trebui să le spui prietenei tale după o despărţire

Motivele pentru care se destramă un cuplu pot fi nenumărate. Important este să avem persoana potrivită alături, care să ne susţină şi să ne dea o batistă şi umărul când avem nevoie. La rândul nostru, când avem un prieten sau o prietenă care tocmai a ieşit dintr-o relaţie, trebuie să fim atenţi la ceea ce spunem pentru a nu înrăutăţi lucrurile. Aşadar, evită să îi spui:

1. „Oricum eraţi împreună de puţin timp”

Traducerea ar fi „nu înţeleg de ce te smiorcăi când oricum nici măcar nu ştii care sunt pastele lui preferate”. Nu ai de unde să ştii gradul de implicare a unei persoane într-o relaţie. Nu mai bine te rezumi doar la ascultat?

2. „O să treci şi peste asta”

Normal că o să treacă peste asta, ştie şi ea, doar nu o să dureze o veşnicie. Dar în momentul de faţă are nevoie să se descarce şi să fie ascultată.

3. „Dacă te plângi, îţi faci mai mult rău”

Unele persoane au nevoie de un timp pentru a se descărca şi vor să vorbească cât mai mult despre situaţie. Dacă eşti o prietenă bună, adu câteva lucruri ajutătoare precum: ciocolată, îngheţată şi multă răbdare.

4. „Ce-ai făcut?”

Este o întrebare prin care în mod involuntar o învinovăţeşti pe ea şi îl ridic în slăvi pe el. Gândeşte-te că eşti într-o cameră cu o persoană care tocmai a ieşit dintr-o relaţie. Chiar vrei să pui întrebarea asta?

5. „Vai de mine! E oribil! Îmi pare rău”

E ok să spui asta, o dată! După, treci mai departe, pune întrebări, ascultă.

6. „Poate se va întoarce”

Sau poate nu! Nu spune ceva ce nu ştii sigur. Rişti doar să dai speranţe false prietenei tale. Cu toate că poate asta vrea să audă în primele 48 de ore, e bine să îţi păstrezi măcar tu, picioarele pe pământ.

Cele mai citite

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă