16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialBacău: Cei 160 de oameni evacuați din cauza pericolului de explozie s-au...

Bacău: Cei 160 de oameni evacuați din cauza pericolului de explozie s-au întors în casele lor

Cei 160 de locatari ai unor blocuri din Bacău, evacuați marți din locuințe, din cauza pericolului de explozie la o sondă de extracţie a gazelor, au revenit vineri în casele lor, deși lucrările de asigurare a sondei nu au fost finalizate, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău, oamenii s-au putut reîntoarce în locuinţe după ce, în urma unor noi măsurători, nu au mai fost constatate emisii de gaze în zona unde se află sonda de extracţie.

"Chiar dacă lucrările de punere în siguranță a sondei nu au fost finalizate, s-a permis revenirea locatarilor în apartamente, având în vedere că nu s-au mai înregistrat emisii de gaze. Lucrările erau programate să fie finalizate în 48 de ore, însă acestea sunt întârziate din cauza unor probleme apărute la executarea forajului în blindajele existente pe casa sondei, închisă în anul 1986", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Autoritățile au reluat furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale la blocurile respective, însă zona este în continuare supravegheată de zeci de pompieri, jandarmi și polițiști.

Cele 160 de persoane au fost evacuate din locuinţe, marţi, din cauza pericolului de explozii la o sondă de extracţie a gazelor, casată în urmă cu 28 de ani, dar unde a fost descoperită, în urma unor măsurători, o concentraţie "destul de mare" de gaze.

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă