10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBiserica Ortodoxă susține modificarea Constituției, printr-o nouă definiție a familiei

Biserica Ortodoxă susține modificarea Constituției, printr-o nouă definiție a familiei

Biserica Ortodoxă Română sprijină iniţiativa pentru modificarea Constituţiei, prin precizarea că familia este constituită prin căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, Sfântul Sinod a luat act cu apreciere de iniţiativa cetăţenească pentru amendarea articolului 48 din Constituţia României în sensul precizării că familia este constituită prin căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. 

“Această iniţiativă a mirenilor aparţinând mai multor culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învăţătura acesteia despre familie, precum şi poziţia sa constantă din punct de vedere juridic”, precizează comunicatul. 

În altă ordine de idei, Sfântul Sinod a reînnoit apelul de ajutorare a comunităţilor parohiale cu venituri reduse, în special din mediul rural, de către parohiile cu posibilităţi financiare mai mari, precum şi de identificare a unor noi modalităţi şi mijloace de întrajutorare frăţească. 

Sfântul Sinod a solicitat eparhiilor să examineze impactul pe care îl au noile reglementări privind sprijinul acordat de stat cultelor recunoscute din România asupra activităţilor edilitare şi social filantropice ale Bisericii. 

Totodată, Sfântul Sinod a încredinţat mandatul său patriarhului Daniel pentru susţinerea poziţiei Bisericii Ortodoxe Române la Sinaxa Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe, care va avea loc între 22 şi 28 ianuarie, la Centrul de conferinţe al Patriarhiei Ecumenice de la Chambesy (lângă Geneva, Elveţia). 

“Scopul acestei sinaxe este de a evalua şi valida textele propuse spre aprobare la viitoarea întrunire a Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, anunţată pentru luna iunie 2016, în preajma sărbătorii Rusaliilor”, precizează comunicatul de presă. 

Prima şedinţă de lucru a Sfântului Sinod al BOR din anul 2016 a avut loc joi, sub conducerea patriarhului Daniel.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă