14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCaz șocant în Argeș: Un copil de 11 ani a trăit singur...

Caz șocant în Argeș: Un copil de 11 ani a trăit singur în pădure, timp de câteva luni

Un copil de 11 ani dintr-un sat argeșean a locuit, timp de mai multe luni, singur în pădure, fără apă și energie electrică, după ce mama lui l-a abandonat, iar tatăl lui a plecat la muncă în alt județ, informează Mediafax. Copilul a trăit din mila vecinilor, care îi cunoșteau situația și îi dădeau de mâncare.

Băiatul a fost dus, vineri, într-un centru de plasament, după ce Direcția de Asistență Socială s-a autosesizat și a demarat cercetări.

Primele verificări făcute de reprezentanții DGASPC Argeș în acest caz arată că băiatul a fost părăsit de mamă în urmă cu mai mulți ani, iar tatăl acestuia spune că nu s-a putut ocupa de el din cauză că muncește pe un șantier din Craiova. Prin urmare, copilul a rămas singur și a trăit luni de zile într-o baracă din lemn construită la marginea unui luminiș, fără apă, fără căldură, fără electricitate.

”E greu de numit «casă» locul în care trăia”, a afirmat directorul DGASPC Argeș, Adrian Macovei, pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, singurul adult care s-a interesat în tot acest timp de soarta copilului a fost bunicul din partea mamei, care a fost, de altfel, cel care și-a dat acordul pentru ca băiatul să fie preluat de DGASPC.

Localnicii care îi cunoșteau situația i-au mai dat de mâncare, din când în când, iar copilul a avut singur grijă de locul în care trăia.

În urmă cu un an, lipsit de posibilități materiale și de sprijinul unui adult, băiatul a renunțat la școală, însă știe să scrie și să citească.

Băiatul mai are două surori, care sunt instituționalizate în centre de plasament ale Direcției pentru Protecția Copilului.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă