15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCe alimente ar fi bine să NU consumi în timpul sarcinii

Ce alimente ar fi bine să NU consumi în timpul sarcinii

Sarcina este o perioadă frumoasă şi unică din viaţa unei femei, dar în acelaşi timp o perioadă dificilă în care este nevoie de maximă atenţie. În fond şi final, viitoare mămică are grijă de două persoane. În materie de alimente, există câteva pe listă pe care ar trebui să le eviţi dacă eşti gravidă.

Alimente în stare crudă

Pe lista alimentelor în stare crudă sunt incluse ouăle crude, carnea crudă şi lactatele nepasteurizate. Acestea pot conţine diferite bacterii care pot dăuna copilului. La capitolul ou crud, intră şi maioneza. Aşadar, ai grijă ca ingredientele din farfuria ta să fie bine gătite. Legumele crude şi fructele NU sunt interzise, dimpotrivă, sunt foarte recomandate. Cu menţiunea de a fi foarte bine spălate.

Ficăţeii de pui

Nu sunt neapărat interzişi şi nici nu trebuie să îi tai de pe lista ta de alimente deoarece conţin o sursă importantă de fier. Însă consumă-i într-o cantitate moderată deoarece conţin vitamina A, care în exces poate cauza malformaţii fătului.

Anumite fructe de mare

În timpul sarcinii este bine să eviţi peştele afumat sau scoicile crude deoarece pot conţine bacteria listeria. Dacă tot îţi este poftă, mai bine le prepari tu să fii sigură că sunt preparate corect şi la o temperatură adecvată.

Alcool

Ştii deja că alcoolul în timpul sarcinii poate dăuna fătului şi este bine să îl eviţi. Încearcă să îl excluzi total din meniul tău, chiar dacă ţi-e poftă de un pahar de vin sau o gură de bere.

Mâncăruri cu aport nutriţional zero

În această categorie, se încadreză aşa cum ai bănuit, fast food-urile, dulciurile din comerţ, mâncărurile grase şi prăjelile. Aceste alimente nu numai că te îngraşă, dar nu au niciun beneficiu nutritiv nici pentru tine şi nici pentru făt. Tocmai din această cauză, încearcă să le eviţi. Poţi mânca dulciuri de casă, făcute din ingrediente proaspete şi naturale.  

Cele mai citite

Companiile chinezești câștigă mai multe licitații pentru explorarea petrolului și gazelor din Irak

Companiile din China au câștigat încă cinci oferte pentru explorarea zăcămintelor de petrol și gaze din Irak, a declarat duminică ministrul irakian al petrolului,...

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate protestează luni pentru o reformă fiscală urgentă

Blocul Naţional Sindical şi cele 29 de federaţii afiliate cer o reformă fiscală urgentă. BNS anunţă că luni, 13 mai 2024, va organiza un...

Inundațiile din Brazilia au făcut 143 de morți. Guvernul anunță cheltuieli de urgență

Bilanțul victimelor ploilor abundente din statul brazilian Rio Grande do Sul a crescut la 143 de morți, a anunțat duminică organul guvernamental local de...
Ultima oră
Pe aceeași temă