18.4 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCum să gestionezi custodia copiilor după divorț

Cum să gestionezi custodia copiilor după divorț

Separarea părinților este grea pentru întreaga familie, dar mai ales pentru copii. Împărțirea custodiei copiilor este dificilă, mai ales pentru că cei doi părinți nu se înțeleg. Însă eforturile de comunicare ale celor doi parteneri sunt necesare pentru buna creștere a celor mici. Iată patru reguli simple de gestionare a situației, recomandate de site-ul sheknows.com.

1. Păstrează-ți opiniile pentru tine

„Dacă nu ai nimic bun de spus, mai bine taci”, spune o vorbă cu care ar fi de acord orice expert în comunicare. Chiar dacă simți tentația de a te certa cu partenerul/partenera, este mai bine să ajungi la un acord cu el/ea. Dacă îl vorbești de rău pe celălalt părinte în fața copilului, relația ta cu el sa va deteriora în timp.

Citește și: Cum îl poți ajuta pe copilul tău să aibă încredere în el

2. Nu căuta să deții controlul asupra fiecărui detaliu minor

Stabilește limitele de la început: orele de culcare ale copiilor, alimentele pe care le pot mânca și detalii legate de disciplină. Dacă tu și partenerul ajungeți la un acord în privința regulilor generale, copiii vor avea o viață echilibrată. Atunci când apar excepții, încearcă să înțelegi care a fost motivul apariției lor, înainte de a te supăra.

3. Cere-le opinia copiilor atunci când este cazul

Pe măsură ce cresc, activitățile extracuriculare ale copiilor se înmulțesc și stabilirea programului devine mai dificilă. Mai ales atunci când ajung la vârsta adolescenței, este important ca ei să aibă libertatea să aleagă când să petreacă timp cu fiecare părinte.

Vezi și: FOTO EMOȚIONANTE. Părinții pozează pentru prima și ultima dată alături de bebelușii pierduți

4. Găsește o metodă eficientă de comunicare cu fostul partener/fosta parteneră

Comunicarea cu persoana pe care nu o mai agreezi este mai ușoară în scris, prin rețelele de socializare. Alegeți o astfel de rețea și comunicați prin intermediul acesteia. Astfel, veți putea menține conversațiile private departe de atenția copiilor. În plus, atunci când vă veți contrazice pe anumite subiecte, vă veți putea folosi de conversațiile anterioare stocate.

Cele mai citite

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

Firma care a produs fregatele României revine la București într-un moment critic pentru Forțele Navale Române

Firma BAE Systems din Marea Britanie, cea care a produs fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria, își anunță prezența la salonul BSDA 2024 de...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă