10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial5 sfaturi pentru a prelungi viața câinelui tău

5 sfaturi pentru a prelungi viața câinelui tău

Cu toții ne dorim să ne ținem animalele de companie alături cât mai mult timp posibil, motiv pentru care trebuie să le îngrijim și să le acordăm toată atenția. Majoritatea câinilor trăiesc 10-15 ani, dacă sunt într-o formă fizică și mentală foarte bună.

Publicația Cesar's Way propune cinci lucruri pe care trebuie să le facem pentru a îmbunătăți viața animalului de companie.

1. Menținerea dinților curați

Cariile dentare sunt o problemă de sănătate foarte frecventă și periculoasă pentru câini. Cariile dentare nu creează doar probleme dentare, ci și infecții în tot corpul. Câinii nu vor avea o dantură perfectă sau o respirație proaspătă, dar dinții și gingiile lor trebuie să fie permanent curate. Se pot cumpăra chituri speciale pentru spălarea dinților, care includ o periuță de dinți și pastă. Spălarea se va face de cel puțin trei ori pe săptămână, pentru a le menține cavitatea bucală mereu curată. Nu este indicată pasta de dinți umană, deoarece este dăunătoare câinilor.

2. Menținerea greutății

Câinii pot deveni supraponderali, dacă mănâncă o mulțime de alimente grase sau chiar și în cazul în care fac exces de hrană specială și nu fac suficientă mișcare.

O modalitate de a prelungi viața animalului de companie este de a face un efort pentru a le menține la o greutate sănătoasă, în orice moment. În dieta patrupedelor sunt recomandate alimentele ecologice și legumele.

3. Exerciții fizice regulate

Câinii au nevoie de mișcare la fel ca și oamenii. În mod ideal, câinii au nevoie de cel puțin o oră pe zi de exerciții fizice.

Exercițiul nu trebuie făcut într-un cadru organizat, e suficient ca animalul să meargă afară și să alerge sau să se joace cu alți câini.

4. Controale medicale regulate

Vizitele regulate la medicul veterinar pot ajuta la detectarea bolilor și problemelor de sănătate din timp. Același lucru este valabil și în cazul vaccinării. Experții recomandă ca patrupedele să meargă la medicul veterinar cel puțin o dată pe an, atunci când sunt adulte, și de cel puțin patru ori, atunci când sunt pui.

5. Relaxare

Toată lumea are nevoie de relaxare, inclusiv câinii. Stresul poate avea efecte negative asupra lor și le poate scurta durata vieții. Câinele trebuie să doarmă cel puțin o oră în fiecare zi.

Pentru a crește durata de viață a câinilor, este necesar să aibă un stil de viață sănătos și să fie îngrijiți corespunzător.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă