11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCopiii nu trebuie lăsaţi la calculator înainte de nouă ani

Copiii nu trebuie lăsaţi la calculator înainte de nouă ani

Copiii nu ar trebui să fie lăsaţi în faţa computerelor înainte să împlinească nouă ani deoarece folosirea tehnologiei de la vârste fragede le distruge concentrarea şi le creează probleme de atenţie.

Potrivit psihologului Aric Sigman, introducerea prematură a tehnologiei în viaţa copiilor îi afectează pentru că aceştia nu au creierul complet dezvoltat. De asemenea, expertul precizează că cei mici au nevoie de lumea reală şi tridimensională pentru a învăţa, scrie Daily Telegraph, citat de ziare.com. Copiii afectaţi de folosirea prematură a tehnologiei nu citesc, nu sunt atenţi la ce spun profesorii la şcoală şi comunică greu, mai spune psihologul.

Totuşi, părerile despre modul în care tehnologia afectează dezvoltarea creierului sunt împărţite, iar dezbaterile sunt polarizate. Mai multe studii din SUA arată că programele potrivite îi ajută pe copii să înveţe să vorbească. Alte studii spun că televizorul şi computerul chiar ar forţa dezvoltarea creierului.

Psihologul Aric Sigman a adăugat că principalul argument folosit de cei care încurajează folosirea computerelor este acela că este atractiv pentru copii. “Copiii ar putea să fie interesaţi şi de alcool, arme şi pornografie. Asta nu înseamnă că trebuie să le oferim acces la aceste lucruri”, a declarat el.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă